Рецепт від Жені Єлісєєвої.
У мене велика, міцна і дружна сім’я з хорошим апетитом Саме тому я часто ставлю собі запитання: які є економні страви, щоб витрати були копійчані, при цьому ще не хочеться втрачати багато часу біля плити (адже є багато інших цікавих справ, крім готування) , а також, щоб підсумкове страва була смачною і до вподоби всім членам сім’ї. Мені дуже пощастило, мої рідні люблять овочі та овочеві страви, тому в осінньо-літній період у нас завжди різноманітне меню. Я вмію смачно готувати страви з баклажанів, кабачків, кольоровий або білоголової капусти, солодкого перцю, помідорів, спаржевої квасолі і так далі. Іншими словами: все що в сезон, що саме зараз містить максимум вітаміном – все це можна побачити на нашому столі.
Сьогодні я хочу поділитися рецептом дешевого овочевого рагу без м’яса і картоплі, який ми їли з рисом і свіжим салатом. Чому рецепт економний? По-перше, я використовувала осінні овочі, які стоять зараз копійки: баклажани, перці солодкі, помідори, морква. По-друге, мої овочі залежалися, немає, вони не втратили смак, вони злегка подвяліть (зморщилися). Я давно помітила, що зморщені солодкі перці або баклажани стають смачніше, ніби їх смак концентрується сильніше. Я не боюся використовувати такі овочі, спробуйте і ви!
Складові:
- 2 баклажана
- 1 велика морква або 2 – середнього розміру
- 3 солодких перцю (Білозерка)
- 3 помідори «вершки»
- сіль перець
- рослинна олія
Овочеве рагу з сезонних овочів
- Готуємо овочі: синенькі (баклажани) нарізаємо середнім кубиком. Якщо у вас баклажани гірчать, то їх можна замочити в солоній воді на 7-10 хв., Після чого воду злити. Або ж присипати сіллю, почекати таку ж кількість часу, щоб сік виступив, потім сині промити під проточною водою.
- Морква ріжемо кільцями або півкільцями.
- Перці і помідори кубиком.
- На рослинному маслі смажимо кубики баклажанів до тих пір, поки вони не змінять колір: м’якоть стане більш прозорою, бочки підрум’яняться.
- Потім додаємо решту овочів і дрібку солі. Накриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності овочевого рагу. Помідори пустять сік, тому всі овочі вийдуть соковитими і м’якими.
За кілька хвилин до готовності рагу, можна трохи посолити і присипати меленим запашним перцем або зробити це вже в тарілці.
Овочеве рагу з баклажанами і помідорами готове.
Смачного!