Мабуть, варіантів приготування жульєну можна придумати багато. Зовсім не обов’язково строго дотримуватися класичного рецепта (тим більше, що рецепт цей з м’ясом), щоб приготувати смачну закуску в горщиках. Тому приготуємо сьогодні дуже смачний і незвичайний овочевий жульєн з грибами по-новому.
Овочі для такої страви можна брати будь-які за своїм бажанням. Звичайно, найкращий варіант – вибрати інгредієнти по сезону. І крім овочів, які складуть основу, знадобляться ще й незмінні складові будь-якого жульєну – сир, сметана і будь-які гриби: печериці, гливи, лисички, білі, маслюки (або будь-які лісові, з якими ви вмієте «звертатися»).
Можна заздалегідь купити заморожену овочеву суміш в магазині. Або використовувати ті овочі, які доступні в цю пору року.
Насправді, секрет смаку жульєну, полягає в горщику. Коли готуєш їжу в такому посуді, вона завжди виходить неймовірною. Наприклад, як цей суп з сочевицею і грибами, печена в духовці., Навіть звичайна картопля може стати унікальною стравою, якщо запекти її з грибами в горщиках або згасити в чавунці.
Складові:
- рослинне масло – 2 ст.л .;
- цибуля – 1 шт .;
- гриби смажені – 200 г;
- брокколі, Романеско, кольорова капуста – по 2 суцвіття;
- спаржева квасоля – 1 ст.л .;
- горошок зелений – 1 ст.л .;
- кукурудза – 1 ст.л .;
- сметана – 2 ст.л .;
- сир твердий – 150 г;
- оливки – 6-8 шт .;
- сіль за смаком;
- суміш перців, паприка – щіпка
Як приготувати овочевий жульєн з грибами:
Овочі для основи потрібно попередньо підготувати. Так як вони у мене були в замороженому вигляді, я їх реанімувала в воді з зеленню кропу, лаврушкой і запашним перчиком.
Коли вода закипіла, посолила її і кинула суцвіття капусти, спаржеву квасолю, горошок, кукурудзу. Відварила протягом 3 хвилин.
Лук очистила, нарізала. Обсмажила на рослинному маслі. Потім кинула смажені гриби (у мене були гливи з печерицями).
І овочі.
Додала сметану.
І спеції.
Перемішала.
Виклала в форму.
Нарізала оливки, виклала поверх овочів.
Кубиками нарізала сир, посипала майбутній жульен.
Поставила в духовку на 20 хвилин при температурі 180 (можна запекти і в мікрохвильовці).
Ось і все, смачний овочевий жульєн з грибами готовий!
Смачного!