Грибний жульєн з овочами під сиром



Мабуть, варіантів приготування жульєну можна придумати багато. Зовсім не обов’язково строго дотримуватися класичного рецепта (тим більше, що рецепт цей з м’ясом), щоб приготувати смачну закуску в горщиках. Тому приготуємо сьогодні дуже смачний і незвичайний овочевий жульєн з грибами по-новому.

Овочі з грибами в горщику

Овочі для такої страви можна брати будь-які за своїм бажанням. Звичайно, найкращий варіант – вибрати інгредієнти по сезону. І крім овочів, які складуть основу, знадобляться ще й незмінні складові будь-якого жульєну – сир, сметана і будь-які гриби: печериці, гливи, лисички, білі, маслюки (або будь-які лісові, з якими ви вмієте «звертатися»).

Можна заздалегідь купити заморожену овочеву суміш в магазині. Або використовувати ті овочі, які доступні в цю пору року.

Насправді, секрет смаку жульєну, полягає в горщику. Коли готуєш їжу в такому посуді, вона завжди виходить неймовірною. Наприклад, як цей суп з сочевицею і грибами, печена в духовці., Навіть звичайна картопля може стати унікальною стравою, якщо запекти її з грибами в горщиках або згасити в чавунці.

Складові:

  • рослинне масло – 2 ст.л .;
  • цибуля – 1 шт .;
  • гриби смажені – 200 г;
  • брокколі, Романеско, кольорова капуста – по 2 суцвіття;
  • спаржева квасоля – 1 ст.л .;
  • горошок зелений – 1 ст.л .;
  • кукурудза – 1 ст.л .;
  • сметана – 2 ст.л .;
  • сир твердий – 150 г;
  • оливки – 6-8 шт .;
  • сіль за смаком;
  • суміш перців, паприка – щіпка

Як приготувати овочевий жульєн з грибами:

Овочі для основи потрібно попередньо підготувати. Так як вони у мене були в замороженому вигляді, я їх реанімувала в воді з зеленню кропу, лаврушкой і запашним перчиком.

Коли вода закипіла, посолила її і кинула суцвіття капусти, спаржеву квасолю, горошок, кукурудзу. Відварила протягом 3 хвилин.

Лук очистила, нарізала. Обсмажила на рослинному маслі. Потім кинула смажені гриби (у мене були гливи з печерицями).

І овочі.

Додала сметану.

І спеції.

Перемішала.

Виклала в форму.

Нарізала оливки, виклала поверх овочів.

Кубиками нарізала сир, посипала майбутній жульен.

Поставила в духовку на 20 хвилин при температурі 180 (можна запекти і в мікрохвильовці).

Ось і все, смачний овочевий жульєн з грибами готовий!
Смачного!