Ласуни, душу готові продати за згущене молоко, обов’язково оцінять солодкий і ніжний пиріг «Корівка», приготований на його основі. Таке ласощі нескладно спекти сім’ї в звичайний вихідний день і, разом з тим, злегка прикрасивши, не соромно подати гостям на святковий стіл.
Пиріг з вареним згущеним молоком Буренка
Примітка: варене згущене молоко можна купити в магазині вже готової або ж, якщо є час, відварити самим. Для цього банку зі згущеним молоком (переважно по Гост) слід залити великою кількістю холодної води і варити на середньому вогні близько 2 годин після закипання. Воду в каструлю періодично слід підливати, щоб банку постійно була повністю накрита.
Отже, для того щоб приготувати дивовижно смачний пиріг на згущеному молоці, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Складові:
- варене згущене молоко – 180 грам,
- курячі яйця – 4 шт.,
- цукровий пісок – 100 грам,
- рослинне масло (без запаху) – 100 мл,
- ядра волоських горіхів – 100 грам,
- пшеничне борошно – 180 грам,
- ванілін 2-3 грами,
- розпушувач – 10 грам.
Крім того, для перетворення пирога в святковий торт, потрібно додатково підготувати:
- варене згущене молоко – 75 грам,
- рідкі вершки – 50 мл,
- різнобарвна кондитерська присипка – за смаком.
Процес приготування:
З’єднати і за допомогою віночка збити в однорідну пишну масу сирі яйця, цукор і ванілін, а потім влити рослинне масло і закласти згущене молоко.
Борошно змішати з розпушувачем, по можливості просіявши обидва інгредієнта через сито. Волоські горіхи досить дрібно порубати ножем. Додати їх в тісто і старанно перемішати.
Форму для випікання змастити вершковим або рослинним маслом і наповнити тестом не більше ніж на третину. Якщо ви спочатку плануєте перетворити пиріг в торт, то можете розділити тісто на 2-3 частини і запікати кожен з коржів окремо. Якщо ж ні, то ніколи не пізно розділити готовий корж на частини за допомогою гострого ножа або спеціальної металевої нитки.
Випікати пиріг з вареним згущеним молоком при 180 градусах близько 40 хвилин. У разі випікання 2 або 3 тонших коржів час знаходження в духовці слід зменшити, перевіряючи готовність за допомогою дерев’яної зубочистки. Вийняти пиріг з форми і залишити до повного охолодження.
Холодним розрізати його на 2-3 частини і кожну з них просочити вершками. По черзі викладати коржі на плоске блюдо, перемазуючи вареним згущеним молоком або будь-яким іншим кремом.
Верх прикрасити різнобарвною кондитерської присипкою і залишити пиріг Буренка або Корівка на 3-4 години при кімнатній температурі, щоб крем вбрався і зробив коржі ніжними і злегка вологими.