Наші бабусі часто радували нас смачними булочками, пиріжками, домашніми тортами. Зараз же для більшості господинь простіше піти в магазин і купити там все це. Безумовно, це далеко не домашні продукти, а й мороки з ними немає. А адже наші бабусі дарували разом зі своєю випічкою шматочки своєї любові і тепла. Так, чому б не подарувати його і своїм близьким і рідним? Особливо коли це не займе у вас багато часу, та й технологія вкрай проста. Приготуємо домашні булочки зі згущеним молоком з дріжджового тіста в духовці.
Булочки зі згущеним молоком
Заміс тесту для булочок робимо в хлібопічці, тим самим перекладаючи на неї всю найскладнішу роботу. У чашу машини потрібно закласти:
Складові:
- мірну склянку молока;
- курине яйце;
- третину мірного стакана цукру;
- стільки ж рослинного масла або розтопленого теплого вершкового;
- половину мірної ложки солі;
- 3 мірних склянки борошна;
- 2 мірних ложки сухих дріжджів.
Процес приготування:
Включити режим «свіже тісто», який зазвичай дорівнює 1,5 – 2 години. По закінченні цього часу тісто буде готове до використання. Якщо з якихось причин воно погано підійшло, потрібно нагріти духовку до теплого стану (до 50 градусів Цельсія), відключити температуру і поставити тісто туди. Так, процес бродіння піде швидше.
Як приготувати дріжджові булочки зі згущеним молоком в духовці.
З тестом потрібно працювати на злегка змащеному рослинним маслом столі і руками.
Розділити його на 10 рівних частин. Кожна частина – 1 булочка.
Сформувати їх можна будь-яким зручним способом або так як показано на фото.
Для начинки потрібно брати варене згущене молоко від перевіреного виробника. Найзручніше користуватися м’якою упаковкою, з якої згущене молоко легко видавлюється. Набирати ложкою і викладати теж можна, але це буде не так зручно. Начинка повинна бути добре захована в тесті, щоб при випічці не витекла.
Деко для булочок повинен бути добре змазаний олією. Викласти їх на нього і поставити домашні солодкі булочки на расстойку в тепле місце.
Підійшли булочки змастити збитим яйцем і посипати кунжутом. Час випічки чверть години при 180 градусах.
Як приготувати смачні булочки зі згущеним молоком розповіла solina-sokol, рецепт і фото автора.