Стручкова квасоля на зиму

Напевно, всі пам’ятають мультфільм про ноти, де вони наспівували пісеньки, так ось там був такий фрагмент: «Квасоля, квасоля, ось і виросла квасоля …». Ось так і у нас зросла квасоля, та квасоля не проста, а стручкова або спаржева. А що з нею робити, як з нею бути?

Найпростіший спосіб – це приготувати салат (попередньо відварити її) і з’їсти. А щоб і взимку радувати всіх своїх близьких смачними стравами з бобових, потрібно заморозити спаржеву квасолю або законсервувати її.

Стручкова квасоля на зиму

Стручкова квасоля на зиму

Заготівля стручкової квасолі на зиму не займе у вас багато часу, зате ці закачування внесуть різноманітність у ваше зимові меню. Використовуйте таку консервовану квасолю з овочами в якості доповнення до будь-якого м’ясної страви або в якості самостійної закуски. Сьогодні в якості додаткових інгредієнтів до зеленої квасолі ми будемо використовувати моркву, часник і цибулю. Ви ж можете підібрати інгредієнти виходячи зі своїх переваг.

Для того щоб отримати більш ніжну заготовку рекомендуємо використовувати для її приготування молоді стручки квасолі, видаливши прожилки.

Складові:

  • Стручкова (спаржева) квасоля – 0,5 кг,
  • Морква – 100 грам,
  • Ріпчасту цибулю – 1 головка (вагою близько 100 грам),
  • Часник 2 – 3 зубчики,
  • Сіль – ½ ст. ложки,
  • Цукровий пісок – 2 ст. ложки,
  • Перець чилі (зелений) – 5 грам,
  • Вода – 0,5 літра,
  • Запашний перець горошком 2 – 3 горошини,
  • Оцет винний (6%) – по 1 ст. ложці на кожні 0,5 літра.

Процес приготування:

Стручкова квасоля на зиму рецепт У велику ємність налийте холодної води і промийте стручки квасолі. Потім обсушити їх і порубати на брусочки, довжиною приблизно 3 – 4 см. Очистіть ріпчасту цибулю і дрібну морква. Морква слід порізати тонкими кружечками. А цибулю наріжте тонкими півкільцями. Гострий перець чилі наріжте невеликими шматочками або кружальцями. Всі інгредієнти для салату перемішуємо в глибокій мисці.

Зелена квасоля на зимуПопередньо стерилізовані банки наповніть овочевою сумішшю з квасолі, цибулі, моркви і перцю.

Консервована квасоля на зимуЗверху викладаємо запашний перець горошком і наливаємо потрібну кількість винного оцту. Тепер приготуйте маринад. У киплячу воду засипте цукровий пісок і сіль, розчиніть і знову доведіть до кипіння. Киплячим маринадом залийте банки з овочевою сумішшю.

Стручкова квасоля на зиму Накрийте баночки з заготівлею чистими кришками і стерилізують 10 – 15 хвилин. Засукайте банки з квасолею спеціальним ключем і укутайте теплим пледом. Залиште мариновану квасоля в перевернутому стані до повного охолодження. Зберігайте заготовки в прохолодному темному місці.

Експериментуйте з додатковими інгредієнтами, у вас все вийде! Вдалих вам експериментів і смачного!

За покроковий фото рецепт дякуємо Христину.

Можливо, вам сподобається рецепт квасолі в томатному соусі:

Квасоля на зиму Як приготувати квасоля в томаті в банках – >>