Заморожені овочі завжди користувалися великим попитом, їх і готувати простіше, та й за смаковими якостями вони не поступаються свіжим продуктам, так як зберігають свої цінні якості в повному обсязі, за умови правильної технології заморозки. Дбайливі господині вже давно заготовляють і овочі, і фрукти, і ягоди саме таким способом. Стручкова квасоля – не виняток. Її також можна заморозити на зиму, щоб використовувати потім в приготуванні різних страв або як самостійну закуску.
У свіжому вигляді вживати квасолю не рекомендується, так як в ній міститься велика кількість лектинів, а ось при термічній обробці вона виходить і смачною, і корисною. Сьогодні мова піде про те, як заморозити стручкову квасолю в домашніх умовах. Це нескладно і не надто клопітно, зате в зимовий час з неї можна приготувати безліч смачних страв і закусок.
З неї можна зварити першу страву, згасити з цибулею або додати до складу інгредієнтів для овочевого рагу, можна просто відварити або зробити на пару як гарнір до м’яса або риби, зробити запіканку або салат, благо рецептів приготування холодних закусок з стручкової квасолею дуже багато.
У будь-якому випадку, самостійно заморожена стручкова квасоля – це гарантія якісного продукту, тому, якщо є така можливість, обов’язково скористайтеся нею, і тоді ваше меню буде різноманітним, корисним і функціональним, так як готується заморожена стручкова квасоля досить швидко.
Для заморозки підходить спаржева квасоля молочної стиглості. Якщо всередині плоду почалося формування квасоляного зерна, то цей продукт вже не годиться в заготовку.
Квасоля стручкова заморожена
як заморозити стручкову квасолю рецепт
Складові:
- квасоля (спаржева) – 0,5 кг,
- сіль і спеції – за бажанням.
Процес приготування:
Замочимо спаржу у воді на 15 хвилин. Промиємо.
Наріжемо стручки шматочками.
Воду кип’ятимо, додамо сіль, спеції і стручкову квасолю. Відварюємо протягом 10 хвилин.
Зливаємо воду, квасоля відправляємо в крижану воду з льодом.
Знову відкидаємо на друшляк і просушують.
Укладаємо в один шар і відправляємо на заморозку.
Через 4-5 годин укладаємо спаржеву квасолю в пакет з зіп-застібкою.
Взимку з нашої заготовки можна приготувати супи, гарніри, використовувати замість горошку в олів’є.