Літо – добрий чарівник, який дарує нам величезну кількість багатих на вітаміни фруктів і овочів. Потрібно обов’язково використовувати цей час, щоб готувати смачні і корисні страви, до речі, овочеве рагу – одне з них. А ще ці свіжі овочі для рагу обов’язково заморозьте в подрібненому вигляді і розфасуйте невеликими порціями. Такий хитрий прийом дозволить вам не тільки готувати улюблені страви взимку, але і заощадить час на приготування, коли це дуже потрібно.
Назва цієї страви звучить романтично, і не дивно, тому що ідея створення кулінарного шедевра належить французам. За часів столітньої війни зголоднілі жителі Лангедоку зібралися на центральній площі. Вони роздумували над тим, як же вгамувати голод і вирішили розвести вогонь, поставити на нього найбільший чан і кинути туди ті продукти, які є у кожного. Блюдо вийшло дуже смачним, настільки, що при звільненні регіону його приготували в якості святкового частування, замість традиційної оленини на рожні. Воно стало символом об’єднання. Схожі страви існують практично у всіх кухнях світу і користуються великою популярністю.
Обов’язково приготуйте корисну страву «об’єднання», яке збере за столом всю сім’ю. В даному випадку воно буде готуватися в мультиварці, щоб заощадити час, енергію і зберегти кухню в чистоті.
Овочеве рагу в мультиварці
Готується вітамінне блюдо досить просто і швидко, воно виходить ароматним і апетитним на вигляд. Його можна подавати з м’ясом і рибою, або самостійно. До речі, овочеве рагу можна і потрібно їсти тим, хто прагне схуднути.
Складові:
- молоді кабачки – 2 шт .;
- картопля 2-3 шт .;
- томат середніх розмірів -1-2 шт .;
- цибуля – за смаком;
- морква – 1 шт .;
- шматочок гарбуза (свіжої або замороженої);
- зелень (петрушка, цибуля) – пучок;
- часник 1-2 зубки;
- рослинне масло – 50 мл .;
- сіль.
Процес приготування:
Частина продуктів (морква, гарбуз, зелень) були підготовлені, вимиті, очищені і подрібнені заздалегідь.
Підготуйте морква або дістаньте готовий заморожений напівфабрикат з морозилки.
Невеликий шматочок гарбуза без насіння і корок порізати кубиками. Тут використовується заморожена гарбуз.
Підготуйте зелень: кріп, петрушку, зелену цибулю.
Помідори наріжте середніми кубиками.
Очистіть картопля, трохи обсмажте його в режимі "Жарка" з додаванням рослинної олії.
Тим часом підготуйте білий ріпчаста цибуля. Розріжте цибулини четвертинками, а потім наріжте ножем.
До картоплі відправте цибулю, дрібно нарізану або натерту моркву, перемішайте. Готуйте на цій програмі ще 5 хвилин, мульти кришка при цьому може залишатися відкритою.
Завантажте порізані кубиками кабачки, при перемішуванні користуйтеся спеціальною лопаткою.
Тут же додайте подрібнену гарбуз, томати і нашатковану зелень. Посоліть, перемішайте і готуйте рагу з овочів в мультиварці, вибравши програму "Гасіння", кришку при цьому необхідно закрити. Приблизний час приготування 1 годину, все залежить від потужності агрегату.
В кінці приготування додайте роздавлений часник, він зробить рагу ароматним.
Частіше готуйте смачне рагу для своєї сім’ї з тих овочів, які є в холодильнику!
Рецепт випробуваний Євтєєвої Євгенією в мультиварці Mirta MC 2211, потужністю 900 Вт.
Поради:
Як вже було сказано рагу об’єднує в собі ті продукти, а точніше овочі, які у вас є в наявності. Тому не бійтеся експериментувати і готувати його з додаванням баклажанів, капусти, болгарського перцю або грибів. Якщо бажаєте, щоб страва вийшла більш ситним, додайте в нього м’ясо. Причому підійде практично будь-який, важливо мудро розрахувати черговість додавання продуктів, щоб м’ясо не вийшло сирим, а овочі не зварилися. Приголомшливо смачне і корисне блюдо виходить з цвітною капустою. Деякі господині люблять додавати в рагу трохи томатного, лимонного соку або гострого перцю.
Рецепт рагу з м’ясом в мультиварці – >>
Приємного апетиту і хороших рецептів!