З манки можна не тільки дитячу манну кашу зварити, а й приготувати смачний торт! Торт із зазначених в рецепті інгредієнтів виходить не дуже великим, тому не варто брати занадто широку форму для випічки. Або, як пропонує автор, подвоїти продукти і зробити великий святковий торт з шоколадних коржів – основи і смачного крему з манної каші з приємною цитрусової ноткою. Кокой-б простій не була домашня випічка, вона зроблена з любов’ю та вашої частинкою душі, тому вона в десятки разів буде смачніше шаблонної магазинної.
Домашній манний торт
«Святковий»
Смачний крем з манкою і лимоном може використовуватися вами для прошарку медових коржів, манника або швидкого «Наполеона» з готового листкового тіста.
Складові:
- 2 склянки молока;
- 4 ст. л. манної крупи;
- 1 невеликий лимон;
- вершкове масло – 325 г (ділимо на 2 частини: одна для тесту, інша – для крему);
- 3 курячих яйця;
- 1 і 2/3 стакан цукру;
- 1 склянка борошна;
- какао – 1 ст. л .;
- сода – 1 ч. л.
Процес приготування:
Беремо дві склянки молока, кип’ятимо і, помішуючи, сиплемо туди чотири столові ложки манки. Варимо манну кашку до готовності. Паралельно кип’ятимо воду в каструльці і кидаємо туди на 3-5 хвилин лимон – щоб пішла гіркота. Поки манна каша і лимон будуть остигати, робимо тісто.
- тісто:
125 г м’якого вершкового масла збиваємо з 2/3 склянки цукру. По одному, продовжуючи збивати, додаємо 3 яйця. Туди ж підмішуємо всю норму борошна і какао, змішуємо вже на повільній швидкості міксера.
У тісто додаємо соду, погашену оцтом, і ще раз вимішуємо. Тісто викладаємо у змащену форму і ставимо в прогріту до 180 градусів духовку. Випікаємо корж для торта близько 30 хвилин (час може змінюватися в залежності від діаметра форми). Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Ще як варіант, можна тісто розділити на дві частини, і тільки в одну додати какао.
Далі робимо крем.
- крем:
Поки корж печеться, подрібнюємо блендером лимон до стану пюре. Зручніше буде спочатку нарізати його гуртками, і вийняти всі кісточки.
Необхідно розтерти розм’якшене вершкове масло (200 грам) зі склянкою цукру.
Змішуємо остигнула кашу з лимоном і збитим маслом, все ретельно збиваємо міксером або віночком. Крем на манній каші готовий.
Готовий корж після того, як він охолоне трохи, розрізаємо на 2 частини (я випікала два коржа, так як дуже хотілося приготувати торт побільше, і ділила їх на 2 частини, тому вийшло 4). Через те, що два коржа випікалися окремо, вони у мене трохи відрізняються за кольором (в один з коржів додалося трохи більше какао). Залишилося зібрати торт і прошарками коржі кремом з манної каші.
Що стосується прикраси торта, то тут ви можете покластися на свою фантазію. Торт можна прикрасити шоколадною глазур’ю, кокосовою стружкою і обсипати тертим шоколадом (як у мене на фото), також підійде будь-який крем (наприклад, з вершків) або цукрова пудра. Влітку його можна прикрасити пластинками фруктів або ягодами, заливши потім шаром желе.
Домашній манний торт «Святковий» готовий. Даємо йому просочитися і кличемо всіх до чаю.
За рецепт дякуємо Марту Новикову.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!