Класичний рецепт жульєну це гриби, курка, сир і соус з вершків. Я пропоную вам приготувати смачний жульєн з печериць, сиру і морепродуктів. Оскільки улюблених морепродуктів у мене немає (просто обожнюю їх всіх), включимо в рецепт жульєну креветки, кальмари, мідії і восьминоги. Якраз всі ці морські гади – делікатеси входять до складу морського коктейлю, його ми і будемо використовувати в приготуванні.
Дуже оригінальне блюдо з морського коктейлю, чи не так? Використання його не тільки в якості закуски або салату, а у вигляді гарячого запеченого страви в вершковому соусі з грибами. Смачно, ситно і корисно!
Жульєн з печерицями та морепродуктами
Рецепт жульєну з креветками, мідіями, кальмарами і восьминогами
Соус для жульєну найкраще готувати з вершків, так як не всяка сметана підійде для його рецепта і просто-напросто розшарується на пластівці.
Печериці, що входять до складу «правильного» жульєну в цьому рецепті можна замінити не тільки елітними білими грибами, але і будь-якими лісовими і навіть вешенками.
Ріпчасту цибулю в жульєні з морським коктейлем – не обов’язковий інгредієнт. У своєму покроковому фото рецепті я не кладу цибулю в жульен, хоча при подальшому приготуванні цієї страви з цибулею мені здалося смачніше.
Наш жульен з морепродуктами ми будемо трохи готувати на сковороді, а потім зробимо його запеченим з сиром в духовці в порційних глиняних горщиках без кришки.
Складові:
Процес приготування:
Заморожений морський коктейль можна було б відразу відправити на сковорідку до смаженого цибулі, але я воліла його попередньо термічно обробити і перебрати від сміття. Оскільки навіть в розфасованих пачках з морепродуктами трапляються залишки черепашок від мідій і частинки панцира креветок. А заморожений холодний продукт не дуже зручно перебирати руками.
Тому відправляємо морський коктейль в каструлю, заливаємо його водою, додаємо сіль і доводимо до кипіння.
Як тільки морепродукти закипіли, відкидаємо їх на друшляк і перебираємо.
Паралельно на сковороді смажимо цибулю і гриби.
До обсмаженого на вершковому маслі цибулі (якщо ви його не використовуєте, то відразу до грибів) і печериць відправляємо чисте морське коктейль з морепродуктів, заливаємо все вершками,
додаємо сіль, перець, улюблені спеції і часточку розчавленого (неподрібнені, щоб потім можна було вийняти) часнику.
Як тільки вершки закипіли, знімаємо сковороду з грибами і морепродуктами з плити і розкладаємо їх в спеціальний посуд для жульєну: кокотницах або як у мене маленьким керамічним горщикам для запікання.
Посипаємо жюльєн з вершками тертим сиром і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку. Готувати швидко, до розплавленої і трохи підрум’яниться сирної скоринки.
Подавати жульєн з грибами, мідіями, креветками, восьминогами і кальмарами потрібно в гарячому вигляді (поки сир м’який) в цих же маленьких горщиках або на тарілочці.
Приємного апетиту вам бажає Анюта і сайт хороших рецептів.