Обід або вечеря можна зробити ситним і в той же час легким, якщо взяти за основу свіжі овочі. Наприклад, картопля з баклажанами, капустою, морквою і цибулею може бути дуже апетитною, незважаючи на відсутність м’ясних інгредієнтів. Приготувати овочеве рагу досить просто. У цьому рецепті ми покажемо, як приготувати його в казанку, але ще простіше зробити тушковані баклажани з картоплею в мультиварці. Безсумнівним плюсом такого рагу є і те, що до складу інгредієнтів можна включати ті овочі, яким у вашій родині віддається перевага.
Овочеве рагу з баклажанами і картоплею також здатне замінити звичні гарніри до м’яса або риби, а й як самостійне блюдо воно анітрохи не поступається самим вишуканим щільним страв. Не віриться? Спробуйте приготувати самі, щоб в цьому переконатися. У будь-якому випадку, такий рецепт неодмінно повинен бути в «арсеналі» доброї господині, так як прості і корисні страви теж слід включати в раціон харчування.
Картопля з баклажанами
Овочеве рагу – це блюдо, яке можна адаптувати під самий вибагливий смак, адже склад інгредієнтів кожен вибирає собі сам. Так, любителі баклажанів обов’язково повинні додати цей овоч до класичного набору овочів, що складається з картоплі, моркви, цибулі та капусти. Баклажан не тільки додасть страві пікантну нотку, але і зробить його більш ситним. Отже, сьогодні у нас в меню просте, але ситне овочеве блюдо, рецептом приготування якого ми з задоволенням ділимося з вами.
Примітка: в тушкована картопля крім баклажанів і капусти можна додати і будь-які інші овочі, наприклад, кабачок, болгарський перець або спаржеву квасолю.
як приготувати овочеве рагу з баклажанами, картоплею і капустою
Складові:
- очищений від шкірки картопля 5-6 шт.,
- білокачанна капуста – 1/2 качана,
- баклажани 1-2 шт.,
- морква – 1 шт.,
- ріпчаста цибуля 1-2 шт.,
- соняшникова олія, сіль і чорний перець – на смак,
- мелконарубленную зелень кропу – для подачі.
Процес приготування:
У товстостінний казанок або сотейник налити трохи соняшникової олії і викласти тонко нашатковану білокачанну капусту. Гасити її на слабкому вогні, періодично помішуючи, до деякого зменшення в обсязі.
Моркву натерти на тертці, а цибулю дрібно порубати ножем, після чого обидва овоча обсмажити на соняшниковій олії в окремій сковороді.
Баклажани очистити від шкірки і нарізати кубиками. Їх можна присолити і на час відставити убік, щоб пішла характерна гіркота, але враховуючи, що велика її частина знаходиться в шкірці, це робити необов’язково.
Додати кубики баклажана до цибулі і моркви і смажити все разом ще 5-7 хвилин.
Перекласти обсмажені овочі в казанок до капусти.
Слідом за ними відправити туди ж нарізаний середнього розміру кубиками картоплю.
Ретельно перемішати овочі, за смаком приправити сіллю і чорним перцем і тушкувати на середньому вогні до готовності всіх інгредієнтів, тобто близько 35 хвилин. Час про час рагу необхідно помішувати, а в разі випарювання всієї рідини, що виділиться з овочів, доливати в казанок киплячу воду або бульйон.
Подавати овочеве рагу з баклажанами гарячим, рясно присипавши свіжою зеленню.
Автор рецепта і фото: Світлана Сорока