У сьогоднішньому меню буде кролик з овочами на манер жаркого. Якщо не випаровувати рідину до самого кінця, як передбачає рецепт, то замість жаркого у вас вийде тушкований кролик з морквою і цибулею. Що теж буде дуже смачно!
Коли мова заходить про страви з кролика, відразу згадується знаменита фраза про цінне хутро і кілограми дієтичного м’яса. Незважаючи на свій сатиричний підтекст, фраза ця абсолютно правдива, адже кроляча тушка практично вся дієтична, з нежирним, м’яким м’ясом. З нього приємно готувати другі страви і його з успіхом можна використовувати в салатах замість грудки фабричної курки. Єдиний недолік кролика – це черевної жир, який може мати неприємний запах. Щоб не зіпсувати всю страву, тонку очеревину краще повністю зрізати до приготування.
Печеня з кролика з овочами
рецепт приготування кролика з овочами
Складові:
- будь-яка частина туші кролика – 1 кг,
- цибулина – 1 шт.,
- морква – 1 шт.,
- рослинне масло або свинячий жир – 50 г,
- томатний соус – 1 ст. л.,
- сіль,
- лавровий лист,
- перець мелений,
- молодий часник.
Процес приготування:
Для початку м’ясо кролика потрібно відварити. Зазвичай м’ясо навіть немолодого тваринного доводиться до готовності протягом години-півтори, а якщо кролик зовсім молодий, знадобиться всього 40-50 хвилин.
Остигнуло м’ясо потрібно відокремити від кісток і нарізати шматочками середніх розмірів. Окремо на сковорідці (на маслі або на свинячому жирі) обсмажуємо цибулю і терту моркву, потім кладемо до овочів кроляче м’ясо і ще трохи смажимо їх разом до отримання на м’ясі легкої скоринки.
Заливаємо вміст сковорідки водою, щоб вона зрівнялася з поверхнею м’яса, солимо, перчимо, кладемо лавровий лист і тушкуємо, поки не википить вода.
Після цього змішуємо печеня з томатним соусом і нарізаним молодим часником і тушкуємо ще буквально 5-7 хвилин.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Наталія.