Кролик з овочами



У сьогоднішньому меню буде кролик з овочами на манер жаркого. Якщо не випаровувати рідину до самого кінця, як передбачає рецепт, то замість жаркого у вас вийде тушкований кролик з морквою і цибулею. Що теж буде дуже смачно!

Коли мова заходить про страви з кролика, відразу згадується знаменита фраза про цінне хутро і кілограми дієтичного м’яса. Незважаючи на свій сатиричний підтекст, фраза ця абсолютно правдива, адже кроляча тушка практично вся дієтична, з нежирним, м’яким м’ясом. З нього приємно готувати другі страви і його з успіхом можна використовувати в салатах замість грудки фабричної курки. Єдиний недолік кролика – це черевної жир, який може мати неприємний запах. Щоб не зіпсувати всю страву, тонку очеревину краще повністю зрізати до приготування.

Печеня з кролика з овочами

Кролик з овочами

рецепт приготування кролика з овочами

Складові:

  • будь-яка частина туші кролика – 1 кг,
  • цибулина – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • рослинне масло або свинячий жир – 50 г,
  • томатний соус – 1 ст. л.,
  • сіль,
  • лавровий лист,
  • перець мелений,
  • молодий часник.

Процес приготування:

Для початку м’ясо кролика потрібно відварити. Зазвичай м’ясо навіть немолодого тваринного доводиться до готовності протягом години-півтори, а якщо кролик зовсім молодий, знадобиться всього 40-50 хвилин.

Остигнуло м’ясо потрібно відокремити від кісток і нарізати шматочками середніх розмірів. Окремо на сковорідці (на маслі або на свинячому жирі) обсмажуємо цибулю і терту моркву, потім кладемо до овочів кроляче м’ясо і ще трохи смажимо їх разом до отримання на м’ясі легкої скоринки.

Заливаємо вміст сковорідки водою, щоб вона зрівнялася з поверхнею м’яса, солимо, перчимо, кладемо лавровий лист і тушкуємо, поки не википить вода.

Після цього змішуємо печеня з томатним соусом і нарізаним молодим часником і тушкуємо ще буквально 5-7 хвилин.

рецепт кролика

Смачного!

Автор рецепта і фото: Наталія.