Агар-агар в кулінарії

Агар-агар Рослинний агар-агар замість желатину

Агар-агар – це рослинна заміна тварині желатину. У всьому світі агар-агар вважається найсильнішим желюючий речовиною, практично, миттєво, перетворює в холодець будь-яку рідину (або страви, з рідиною: супи, десерти, креми, соуси і т. Д.) – це у багато разів швидше, ніж звичний нам желатин.

Крім того, порошок агар-агар (або пластини) має цілу масу корисних властивостей, адже в його склад входять лише мінеральні солі, полісахариди і вода.

Виходить, що крім використання в кулінарії, порошок має ще й лікувальні властивості. Тому відповідь на питання, що краще агар-агар або желатин – однозначний! Користь рослинних продуктів у багато разів перевершує тварини, адже желатин – це кістковий клей, які виготовляється шляхом переробки сполучних тканин тварин.

Агар-агар отримують методом отримання потрібного речовини з сухої суміші, за допомогою відповідного розчинника. В даному випадку з червоних водоростей, за допомогою натуральних розчинників. Продукт не містить абсолютно ніяких хімічних компонентів в складі.

Червоні водорості видобуваються з Чорного моря, Білого моря і Тихого океану.

Агар-агар широко використовується в харчовій промисловості, а особливо при виготовленні десертів: фруктові желе, ягідні муси, пастила, мармелад, суфле, жуйки, різні начинки для тортів, тістечок і пиріжків і т. Д.

Скільки потрібно агар-агар замість желатину?

Зазвичай дозування порошку або пластинок пишуть на упаковці. Але якщо виробник не вказав, то як правило, в кулінарії співвідношення агар-агар до желатину 1: 4, т. К. Рослинний порошок більш сильніше, і желе схоплюється значно швидше.

Або 1 листик агар-агар дорівнює 3 м желатину.

Якщо ви готуєте не за рецептом, тоді правильним співвідношенням буде 1 ч. Л. на 250 мл. будь-якої рідини.