Буряк – треба зауважити, чудовий овоч, з якого можна приготувати безліч різних салатів і закусок. Ще вона хороша в перших і других стравах. До того ж, володіє цей коренеплід великою кількістю корисних речовин, а коштує сущі копійки. Загалом, чудо, а не овоч.
Сьогодні пропоную використовувати зимові овочі для того, щоб приготувати швидкий і смачний салат з буряка з часником і майонезом. Для приготування можна використовувати відварну або ж запечену в духовці буряк. Я зазвичай її запікаю, як мені здається, так вона володіє більш насиченим смаком. Та й частина вітамінів з неї не виварюються, а залишаються на місці.
Салат по складу простий, і готується він із самих звичайних інгредієнтів, які є в холодильнику у кожного. А виходить він дуже смачним, адже крім самої буряка додамо сиру моркву і сир. Це тріо – відмінне і дуже виграшне поєднання, яке перетворює прості продукти в чудове і ситне блюдо.
Складові:
- Буряк (вже готова) – 2 невеликих коренеплоду
- Морква сира – 1 шт.
- Часник – 1-2 зубки
- Сир – 150 г
- Сметана або майонез – 1-2 ст.л.
На Новий рік пропоную прикрасити салат святковими годинами, вирізавши стрілочки і цифри з овочів, як це виконано в салаті «Новорічний годинник».
Якщо ви все ще перебуваєте в пошуку рецептів з червоного коренеплоду, то раджу звернути увагу на:
- салат з буряка з чорносливом і грецькими горіхами,
- бурякове пхали з капустою,
- буряковий з картоплею.
Корисні властивості буряка та інших інгредієнтів
Салат «буряк, сир, часник, майонез» – давно стали класикою повсякденного або святкового столу в холодну пору року. Вітамінний червоний коренеплід багатий на залізо, кальцій, магній, фосфор, фолієву кислоту і цинк, а також містить у собі вітаміни групи В (В1, В5, В6), С, Е і PP. Коштував нагадувати про користь часнику, який дуже важливо включити в зимовий раціон, до того ж часник має розігріває дію, що допомагає добре зігрітися, підбадьоритися і «розігнати» кров. Додайте до цих інгредієнтів морква, яка містить чималу кількість каротину, того самого речовини, що перетворюється на вітамін А, як тільки потрапляє в організм людини.
Буряк, свіжа морква і часник – це основа салату, і якщо заправити ці інгредієнти майонезом або сметаною, то вже буде смачно! А задати новий смак бурякового блюдо допоможе додаток у вигляді сиру (підійде як твердий, так і м’який, кремовий), також добре поєднуються волоські горіхи, консервований горошок, хрін, гірчиця, солоні огірочки – щось одне на вибір, при цьому слід правильно підібрати заправку: майонез, сметану або рослинне масло.
Салат з буряка з часником і сиром – рецепт з фото крок за кроком
Всі овочі очистила.
У глибокий салатник натерла сиру моркву.
Пропустила через прес часник.
Слідом натерла сир. Я взяла плавлений сир з вершковим смаком, але можна використовувати будь-який інший – наприклад, бринзу, сулугуні або твердий.
І пустила на терку буряк. Заправила невеликою кількістю майонезу. Перемішала.
Ось і все, смачний, пікантний салат з буряка, моркви і сиру готовий!
Це відмінний варіант і самостійного перекусу, і як доповнення до гарніру.
Смачного!