Печена квасоля з овочами та сиром в духовці



Рецепт від Юлії.

Хотілося б з вами поділитися рецептом чудового блюда, яке сподобається всім шанувальникам якісної, здоровою, але в той же час простий у виконанні їжі – печеної квасолі з зимовими овочами.

Печена квасоля в духовці

Квасоля люблю здавна, напевно, ще з тих часів, коли в дитинстві разом з бабусею садили на городі фасолінку і не було і року, щоб вона не посадила бобові, так як в селі їх особливо шанували за наявність корисного легкозасвоюваного білка і за безліч важливих амінокислот , таких як триптофан, лізин, аргінін. А так як сільські люди лікуватися ліками не любили, то вони вже точно знали, що корисно, і що варто вживати в їжу. Ось і звикла я до цього продукту, і без нього не уявляю вже свій раціон.

dsc_0040

На фото помітно, що квасоля трохи «скукожілась». Це вийшло після запікання. Хочу зауважити, що бобові, не дивлячись на вид, дуже розварені всередині і м’які. Мабуть, залежить від сорту.

Рецепт квасолі з сиром полюбилося ще й за наявність адигейського сиру в складі, який при розплавленні в грубці стає надзвичайно смачним і ніжним, але не розтікається, як багато тверді сири. Мені подобається поєднання сиру, печеної квасолі і овочів, – виходить повноцінний, ситний, сільський обід або вечерю.

Інгредієнти на 1 порцію:

складові

  • 150 г квасолі,
  • половина болгарського перцю або половина консервованого перцю,
  • 200 г томатів у власному соку (можна домашню консервацію або свіжі помідори – 1-2 шт.),
  • 120 г адигейського сиру,
  • сіль,
  • суміш перців,
  • 1 ст.л. масла ДХІ або соняшникової.

Квасоля печена з помідорами і перцем в духовці

Ви можете збільшити кількість овочів удвічі, вийде блюдо схоже на овочеве рагу з квасолею, але тільки печене в духовці.

Квасоля потрібно заздалегідь, годин за 10-12 до початку приготування, замочити в холодній воді.

замочений квасоля

Після потрібно зварити її в каструлі до напівготовності і злити з неї воду. Викласти в форму для запікання.

варена квасоля

Сир порізати невеликими кубиками. Перець дрібним кубиком.

Консервовані помідори можна використовувати і покупні в банку, і самостійно консервовані, головне, щоб вони були без шкірки.

Овочі і сир

Додати овочі і сир без попередньої обжарки до бобовим. Солимо і перчимо, додаємо трохи масла ДХІ або рослинне, все перемішуємо.

Овочі на сковороді

Ставимо в духовку на 170 градусів і залишаємо його на 50 хвилин. Блюдо готове.

dsc_0038

Я чекаю, коли воно трохи охолоне, тоді чітко розпізнається смак кожного продукту.

Смачного!