Рецепт від Юлії.
Хотілося б з вами поділитися рецептом чудового блюда, яке сподобається всім шанувальникам якісної, здоровою, але в той же час простий у виконанні їжі – печеної квасолі з зимовими овочами.
Квасоля люблю здавна, напевно, ще з тих часів, коли в дитинстві разом з бабусею садили на городі фасолінку і не було і року, щоб вона не посадила бобові, так як в селі їх особливо шанували за наявність корисного легкозасвоюваного білка і за безліч важливих амінокислот , таких як триптофан, лізин, аргінін. А так як сільські люди лікуватися ліками не любили, то вони вже точно знали, що корисно, і що варто вживати в їжу. Ось і звикла я до цього продукту, і без нього не уявляю вже свій раціон.
На фото помітно, що квасоля трохи «скукожілась». Це вийшло після запікання. Хочу зауважити, що бобові, не дивлячись на вид, дуже розварені всередині і м’які. Мабуть, залежить від сорту.
Рецепт квасолі з сиром полюбилося ще й за наявність адигейського сиру в складі, який при розплавленні в грубці стає надзвичайно смачним і ніжним, але не розтікається, як багато тверді сири. Мені подобається поєднання сиру, печеної квасолі і овочів, – виходить повноцінний, ситний, сільський обід або вечерю.
Інгредієнти на 1 порцію:
- 150 г квасолі,
- половина болгарського перцю або половина консервованого перцю,
- 200 г томатів у власному соку (можна домашню консервацію або свіжі помідори – 1-2 шт.),
- 120 г адигейського сиру,
- сіль,
- суміш перців,
- 1 ст.л. масла ДХІ або соняшникової.
Квасоля печена з помідорами і перцем в духовці
Ви можете збільшити кількість овочів удвічі, вийде блюдо схоже на овочеве рагу з квасолею, але тільки печене в духовці.
Квасоля потрібно заздалегідь, годин за 10-12 до початку приготування, замочити в холодній воді.
Після потрібно зварити її в каструлі до напівготовності і злити з неї воду. Викласти в форму для запікання.
Сир порізати невеликими кубиками. Перець дрібним кубиком.
Консервовані помідори можна використовувати і покупні в банку, і самостійно консервовані, головне, щоб вони були без шкірки.
Додати овочі і сир без попередньої обжарки до бобовим. Солимо і перчимо, додаємо трохи масла ДХІ або рослинне, все перемішуємо.
Ставимо в духовку на 170 градусів і залишаємо його на 50 хвилин. Блюдо готове.
Я чекаю, коли воно трохи охолоне, тоді чітко розпізнається смак кожного продукту.
Смачного!