Грибний листковий салат – рецепт від Ані О.
Існує безліч варіацій приготування грибного салату з квасолею, до основних інгредієнтів, найчастіше, додають свіжі або відварені овочі (картопля, морква, цвітна капуста, брокколі, перець), зелень (шпинат, свіжий листовий салат, кріп, петрушка, кінза), сухарики і різноманітні спеції. В якості заправки, як правило, майонез або рослинне масло з лимонним соком. Рецепти салатів з великим вмістом білка (квасоля, гриби, соєве спаржа, тофу і т. Д.) Особливо актуальні для вегетаріанців або тих, хто поститься: ситні, корисні і смачні. У нас вже є кілька цікавих варіантів приготування подібного страви:
- Салат з червоної квасолі з печерицями та житніми сухариками (з майонезом).
- Салат з шампіньйонів і відвареної квасолі (заправка – рослинне масло).
- Салат з маринованих шампіньйонів з овочами та бобовими.
<p>Сьогодні цей список поповниться ще одним рецептом, до складу якого входить корейська морква, смажені гливи з цибулею і варена квасоля. Я вважаю, що це найкращий варіант для поєднання таких продуктів. Гриби і квасоля мають м’яку текстуру, особливо, розварені бобові. А ось хрустка корейська морква з кунжутом, на противагу, доповнює салат нової текстурою.
Складові:
- відварна червона квасоля – 1 склянка (можна використовувати консервовану квасолю, слив з неї сік);
- 300-350 г. – глив;
- 1 велика цибулина;
- 1/2 ст. корейської моркви з кунжутом або більше, в залежності від гостроти;
- майонез або рослинне масло для заправки, за смаком;
- рослинне масло для смаження;
- сіль
Віддайте перевагу саме червоної квасолі, вона швидше вариться, добре тримає форму, має гарний, оригінальний вид в салатах і більш підходяща за смаком для цієї страви. Морква по-корейськи виберіть гостру і соковиту, кунжут або подрібнені волоські горіхи добре доповнять маринований овоч.
Салат зі смаженими грибами і корейською морквою
В першу чергу ставимо варитися квасолю. Якщо попередньо замочувати, то бобові зваряться куди швидше. Слідкуйте, щоб фасолінку не переварити, чи не потріскалися. Так салат буде виглядати апетитно і довше простоїть на святковому столі.
Поки квасоля вариться, можна посмажити гриби з цибулею. Тим більше, всі інгредієнти повинні бути охолодженими, так що потрібно буде почекати поки кожен шар для салату встигне охолонути перед складанням.
Нарізану дрібними кубиками цибулю обсмажити на олії до золотого кольору.
Додаємо гливи, які заздалегідь ріжемо смужками середнього розміру (як на фото).
Обсмажуємо все разом до повної готовності грибів. Солимо. Знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути! Теж саме робимо з готовою квасолею: можна поставити інгредієнти в холодильник або винести на балкон.
Готуємо зручну посуд для салату, це може бути гарна скляна формочка, щоб крізь скло було видно шари, можна акуратно викласти в келих з під шампанського і порційно подавати кожному гостю, а можна скористатися кулінарним кільцем або чашкою відповідного розміру, яку потім треба буде перевернути догори ногами, щоб шари красиво вишикувалися на тарілці для подачі.
Перший рівень – смажені гливи з цибулею. Вони вже солоні, тому просто кладемо їх в формочку, трохи притискаємо ложкою, щоб вляглися щільніше. Гриби смажилися на маслі, тому майонезом змащувати не будемо, щоб не було занадто жирно.
Потім шар корейської моркви. Її не шкодуйте.
Заправимо майонезом.
Викладаємо квасоля. Злегка солю, але зовсім трохи, адже в майонезі і моркви вже є спеції.
А зверху – майонез.
Знову шар грибів.
І шар моркви.
Скільки буде шарів – залежить від обраної форми. Останній ряд я не змащую, так як після того, як я переверну салат «догори ногами», верхній рівень виявиться внизу, як основа.
Перевертаємо все на красиву тарілочку.
Прикрашаємо будь-якою зеленню за смаком.
Можна поставити охолодитися і просочитися майонезом на пару годинок в холодне місце.
Смачного!