Мабуть, сьогоднішній рецепт пиріжків – це найпростіший рецепт подібної випічки з усіх можливих. Ось простіше варіанту я ще не зустрічала. Тісто готується всього з трьох інгредієнтів, і виходить воно завжди – тут практично неможливо щось зробити не так, особливо, маючи під рукою докладний опис Ще мені подобається, що тісто виходить досить тоненьким (адже воно без дріжджів), а я просто впевнена , що всі люблять такі пиріжки, коли начинки багато, а тесту мало.
В якості начинки можна використовувати не тільки капусту, як в сьогоднішньому рецепті, але і картоплю, зелень, грибочки, морквину … Або навіть фрукти і ягоди. Загалом, начинка – це поле для експериментів.
Пиріжки з капустою в духовці виходять дуже смачними і ситними, а готуються вони просто і досить швидко, покроковий рецепт з фото допоможе вам в цій справі! Ну а тим, хто хотів би приготувати випічку на дріжджах і молоці, стане в нагоді рецепт дріжджового тіста, що замішується за 5 хвилин! Або ось ще варіант без молока – дріжджове тісто на воді.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно кукурудзяне -55 г
- Борошно пшеничне – 100 г
- Сироватка – ¼ склянки
- Олія – ¼ склянки
- Сіль – щіпка
Для начинки:
- Капуста – 300 г
- Цибуля – 1 великий
- Морквина – 1 шт.
- Рослинна олія – 3 ст.л.
- Сіль, перець – за смаком
Пиріжки з капустою в духовці бездріжджові
У глибоку миску просіваємо обидва види борошна. Якщо у вас немає кукурудзяної, нічого, беріть тоді тільки пшеничну, але тільки вже 155 м
Далі вливаємо олію (бажано без запаху).
І слідом – теплу сироватку.
У мене вона залишилася після приготування домашнього сиру рікотти. Але якщо сироватки у вас немає, можна використовувати або тепле молоко, або ж просто тепленьку водичку.
Солимо. І ретельно перемішуємо прямо руками. Вимішує тісто швидко. Ліпимо тісто в колобок і залишаємо поки осторонь.
А поки воно відпочиває, готуємо начинку.
На сковороду з рослинним маслом викладаємо нарізану цибулю. Слідом – натерту моркву.
І нашатковану капусту.
Обсмажуємо до готовності (займає це хвилин 10-15).
Солимо в кінці, перчимо.
Відпочиле тісто розрізаємо на 8 шматочків.
Розкачуємо тонко у вигляді овалу або прямокутника (як розкочується, так і робіть).
Чи не занадто тонкі, щоб не рвалися. Але і не товсті
На краюшек викладаємо начинку.
І звертаємо спочатку збоку, потім обидва краї знизу, а потім в рулетик.
Ось що виходить:
Викладаємо на застелений пергамент. Випікаємо при температурі 180 рівно 25 хвилин.
При бажанні пірожочкі можна змастити, щоб вони блищали (до випікання або після). До випікання можна змастити теплим молоком або солодким чаєм. Після – вершковим маслом.
Ось і все, пиріжки з капустою готові! Смачні вони і в гарячому вигляді, і в холодному. Їх можна їсти і з чаєм, і з першими стравами (замість хліба), і з другими. Ну а з огляду на, що тісто без дріжджів, то їх можна готувати досить часто.
Смачного!