Є чимало цікавих ідей приготування вегетаріанських (або пісних) фаршированих перців. Овочі можна фарширувати рисом з грибами, сочевицею з рисом (фарш, як для чечевиці «їжачків»), гречаною кашею з морквою, кус-кусом з овочами, сиром із зеленню, картоплею і т. Д. Вегетаріанська кухня може бути настільки різноманітною, що важко знайти обмеження в поєднанні інгредієнтів.
Фарширований перець – блюдо дуже просте. Вам не потрібні будуть якісь особливі кулінарні навички, щоб відтворити цей рецепт. Єдине, до чого краще поставитися серйозно, так це до вибору овочів. Постарайтеся знайти солодкі, соковиті перці з товстими стінками. Також, віддайте перевагу картоплі, який швидко розварюється. Добре, якщо ваш картопля домашній, в такому випадку, не потрібно бути очищати коренеплоди, пюре буде приготовлено разом з шкіркою!
Якщо ви веган або постите – замініть сметану (молоко) на рослинні аналоги: кокосове молоко, соєве, кунжутне і т. Д.
Що знадобиться:
- 4-6 шт. солодкого перцю
- 300 гр. картоплі
- 50 гр. сметани або 100 мл. молока
- твердий сир
- рослинна олія
- сіль перець
Як приготувати фаршировані перці – вегетаріанський варіант
Якщо у вас домашній картопля – Не застосовуйте для очищення його від шкірки. Просто гарненько промийте його під проточною водою. В іншому випадку – очистіть коренеплоди, як ви робите це зазвичай перед приготуванням картопляного пюре.
Відваріть до готовності.
Додайте сіль, перець і влийте молоко або сметану.
Солодкі перці очистити від насіння і начинити фаршем з картопляного пюре.
Зверху присипати тертим сиром.
Поставити в духовку на 20-30 хв. Перці повинні повністю пропектися, стати м’якими і ароматними. А сир – розплавитися.
Перець фарширований овочами подавати зі сметаною і свіжою зеленню.
Або подайте з улюбленим соусом.
Не забудьте спробувати капусту, фаршировану рисом і грибами.
Смачного!