Салат з ананасом, кукурудзою і сиром



Листковий салат з ананасом – це, без перебільшення сказати, незвичайне блюдо. Ось, здавалося б, складається він з самих звичайних продуктів, а смак виходить просто дивовижним. Ніжна солодкість ананаса, строгість твердого сиру, соковитість болгарського перцю створюють чудове і шалено смачне поєднання. І така краса вельми гідна того, щоб зайняти своє місце на святковому столі. До слова, можна приготувати подібний ананасовий салат з сиром і на Новий рік, надавши інгредієнтів форму милих сніговиків.

Листковий салат з ананасами в креманке

Готується вегетаріанський салат з ананасом досить просто і швидко, так як продукти все використовуються вже готові, і попередньо нічого не потрібно відварювати або запікати. Все що потрібно – це запастися усіма необхідними інгредієнтами, дістати гострий ніж, обробну дошку і красиву тарілочку. І вже через 5 хвилин можна буде насолоджуватися смачним овочевим блюдом.

Я готувала салат на двох, і так, щоб з’їсти його відразу і не залишати на завтра, тому використовувала не більшу креманку. Якщо ви плануєте приготувати на більшу кількість людей, тоді збільшуйте кількість інгредієнтів пропорційно.

Складові:

  • Ананас консервований – 120 г
  • Кукурудза консервована – 100 г
  • Перець болгарський – 1 великий
  • Пекінська капуста – 2 великих листа
  • Твердий сир – 80 г
  • Сметана (майонез) – близько 2 ст.л.

Ананасовий салат на Новий рік

Насамперед сполоснула, промокнула вологу і нарізала не надто крупно листя пекінської капусти. Виклала в салатник. До речі, шари можна розташовувати в будь-якому порядку.

Капуста пекінська свіжа

Змастила майонезом.

заправка

Потім дрібно нарізала болгарський перець. Виклала наступним шаром.

Знову майонез.

Кубиками нарізала сир. Виклала слідом за перцем.

Сир кубиком в шар

Після сиру – нарізаний кубиками консервований ананас.

Знову майонез.

І виклала консервовану кукурузку.

Кукурудза

Ось і готовий надзвичайно смачний листковий салат з ананасом і кукурудзою! Рекомендую з’їсти його відразу, тому що овочі тут все соковиті, і якщо салатик постоїть якийсь час, то він просто стече. А свіжоприготований – він хрусткий і свіжий.

Смачного!