Якщо в складі салату присутній буряк, морква і чорнослив, то важко не назвати його корисним, але багато хто, на жаль, вважають, що корисне блюдо і смачна страва – це два несумісних поняття. Так ось буряковий салат з курячим м’ясом і чорносливом з легкістю спростовує це твердження – він шалено ніжний, соковитий і смачний, а вже в користь його сумніватися не доводиться, особливо якщо в якості заправки використовувати не майонез, а нежирну сметану (при бажанні змішану з гірчицею ).
Буряковий салат з куркою і чорносливом
Примітки:
1 – в якості м’яса можна використовувати звільнені від кісток і шкірки курячі стегенця або як дієтичний варіант – філе курки;
2 – відварювати м’ясо потрібно в підсоленій воді, причому заздалегідь, щоб до моменту нарізки в салат воно встигло повністю охолонути;
3 – буряк можна не варити, а запекти цілком у фользі, тоді поживних речовин в овочі залишиться набагато більше.
Складові:
- відварене куряче м’ясо – 150 грам,
- варений буряк – 1 шт.,
- сира морква – 1 шт.,
- чорнослив – 50 грам,
- часник – 2 зубці,
- майонез або сметана – для заправки,
- зелена цибуля – для подачі.
Процес приготування:
Сиру моркву очистити і натерти на крупній тертці, а потім з’єднати з тиском часником і невеликою кількістю майонезу. Викласти морквяно-часникову масу на дно салатник.
М’ясо нарізати невеликими кубиками і розподілити по моркви. Зверху шар курки покрити сіточкою майонезу.
Натерти на тертці варений буряк і перемішати її з майонезом і нарізаним дуже маленькими кубиками чорносливом. Не забудьте, що чорнослив перед нарізкою обов’язково потрібно обдати окропом. Викласти бурякову масу останнім шаром і залишити салат на 2-3 години в холодному місці, щоб він як слід просочився.
Перед подачею салат з курки з буряком і чорносливом прикрасити дрібно посічений зеленою цибулею.