Любителі оселедця під бурякової шубою будуть раді ще одному листкового салату з улюбленими інгредієнтами. У ньому крім звичних компонентів присутні гриби, які додадуть абсолютно новий смак знайомої з дитинства закусці.
Листковий салат з буряка з оселедцем і грибами
важливо:
1 – буряк і курячі яйця бажано відварити заздалегідь, наприклад – напередодні ввечері;
2 – замість філе можна використовувати цілу тушку оселедця, однак її потрібно дуже старанно звільнити від кісток, що не так просто і швидко, як хотілося б;
3 – кожен шар салату необхідно ретельно промащувати майонезом.
Складові:
- варений буряк – 1 шт.,
- гриби (шампіньйони) – 250 грам,
- пчатий цибулю – 1 шт.,
- зварені круто яйця – 3 шт.,
- філе оселедця – 200 грам,
- зелена цибуля 3-4 пір’їнки,
- соняшникова олія 1-2 столові ложки,
- сіль і мелений чорний перець – по 2-3 щіпки,
- майонез – до смаку.
ре
Процес приготування:
Оселедець нарізати невеликими кубиками і першим шаром викласти в салатник. Зверху солону рибу щедро присипати мелконарубленную зеленою цибулею.
Курячі яйця очистити від шкаралупи, натерти на тертці з великими отворами і викласти другим шаром.
Печериці очистити від тонкої шкірки, нарізати середнього розміру кубиками і обсмажити на олії. Смажити гриби слід на достатньо великому вогні до повного випаровування виділилася рідини, а в кінці приготування обов’язково присипати їх сіллю і чорним перцем. Дати шампіньйонів повністю охолонути і тільки після цього викласти поверх яєць.
Примітка: смажені гриби при бажанні можна замінити солоними або маринованими, салат тоді вийде більш пікантним.
Буряк очистити, натерти на тертці і заправити майонезом. Дуже акуратно покрити буряком печериці, не залишаючи жодного вільного проміжку. Буряковий шар – останній, після нього салат можна хіба що ще раз присипати кубиками зеленої цибулі.
Обов’язково дати листкового салату з буряка, грибів і оселедця 2-3 години настоятися, так він стане ще соковитіше і ніжніше.