Салат з буряка з оселедцем



Любителі оселедця під бурякової шубою будуть раді ще одному листкового салату з улюбленими інгредієнтами. У ньому крім звичних компонентів присутні гриби, які додадуть абсолютно новий смак знайомої з дитинства закусці.

Листковий салат з буряка з оселедцем і грибами

salat-iz-svekly-s-seledkoj

важливо:
1 – буряк і курячі яйця бажано відварити заздалегідь, наприклад – напередодні ввечері;

2 – замість філе можна використовувати цілу тушку оселедця, однак її потрібно дуже старанно звільнити від кісток, що не так просто і швидко, як хотілося б;

3 – кожен шар салату необхідно ретельно промащувати майонезом.

Буряк оселедець гриби яйця

Складові:

  • варений буряк – 1 шт.,
  • гриби (шампіньйони) – 250 грам,
  • ре

  • пчатий цибулю – 1 шт.,
  • зварені круто яйця – 3 шт.,
  • філе оселедця – 200 грам,
  • зелена цибуля 3-4 пір’їнки,
  • соняшникова олія 1-2 столові ложки,
  • сіль і мелений чорний перець – по 2-3 щіпки,
  • майонез – до смаку.

Процес приготування:

Оселедець нарізати невеликими кубиками і першим шаром викласти в салатник. Зверху солону рибу щедро присипати мелконарубленную зеленою цибулею.

Оселедець з цибулею салат

Курячі яйця очистити від шкаралупи, натерти на тертці з великими отворами і викласти другим шаром.

Оселедець з яйцями

Печериці очистити від тонкої шкірки, нарізати середнього розміру кубиками і обсмажити на олії. Смажити гриби слід на достатньо великому вогні до повного випаровування виділилася рідини, а в кінці приготування обов’язково присипати їх сіллю і чорним перцем. Дати шампіньйонів повністю охолонути і тільки після цього викласти поверх яєць.

Оселедець з грибами салат

Примітка: смажені гриби при бажанні можна замінити солоними або маринованими, салат тоді вийде більш пікантним.

Буряк очистити, натерти на тертці і заправити майонезом. Дуже акуратно покрити буряком печериці, не залишаючи жодного вільного проміжку. Буряковий шар – останній, після нього салат можна хіба що ще раз присипати кубиками зеленої цибулі.

Буряк з оселедцем салат

Обов’язково дати листкового салату з буряка, грибів і оселедця 2-3 години настоятися, так він стане ще соковитіше і ніжніше.