Салат з буряком, сиром і часником «Новорічний годинник»



Рецепт Тетяни Ш.

«Новорічний годинник» – це ошатний і смачний святковий салат з буряком, сиром, часником і чорносливом. Салат гідний того, щоб зайняти своє місце на святковому, новорічному столі. І навіть серед достатку інших страв, такі «Годинник» обов’язково привернуть увагу гостей своїм оригінальним оформленням. А коли гості його спробують, то, безсумнівно, залишаться задоволені і смаком такого блюда.

Салат на новий рік

Готується буряковий салат з горіхами швидко, головне, заздалегідь відварити (або запекти) буряк. Ну а потім просто зібрати всі інгредієнти і викласти салатик шарами. І в кінці – прикрасити його у вигляді годинника.

Я брала інгредієнти на невелику порцію салату. Якщо передбачається велика кількість гостей, тоді потрібно брати в 2, а то і в 3 рази більше всіх продуктів, і викладати шарами в великий салатник.

Складові:

  • буряк – 1 шт. середнього розміру;
  • морква – 1 велика;
  • сир (твердий або плавлений) – 100 г;
  • часник – 1 великий зубок;
  • чорнослив копчений – 3 шт .;
  • родзинки – 1 жменька;
  • сметана – скільки знадобляться;
  • горіхи волоські – 1 неповна склянка.

Салат з буряка на Новий рік «Новорічні годинник»

Перед приготуванням салату я запекла буряк – помила її, загорнула у фольгу і при температурі 190 запікала 2 години.

Печена буряк.

Морквину почистила, родзинки і чорнослив запарила окропом на 5 хвилин, горіхи подрібнити.

Коли всі інгредієнти були підготовлені, зібрала салатик шарами. Отже, першим шаром на плоску тарілку виклала натерту сиру морковочку.

Зверху виклала родзинки.

Завдала шар сметани (можна замінити вегетаріанським майонезом).

Потім виклала половину натертого буряка і нарізаний чорнослив.

Знову шар сметани.

Наступний шар – натертий сир і часник. Я брала плавлений сирок, але можна взяти будь-який інший – твердий, розсолу.

Після сиру – залишилася буряк.

Потім сметану. І посипала дрібно нарубаними горіхами.

Власне, сам салатик готовий, але його залишилося прикрасити. Для цього відрізала 4 кружечка від морквини для циферблата. Виклала на салат і завдала сметаною римські числа. І намалювала стрілочки годин.

Ось і готовий салат «Новорічний годинник»! Виходить він не тільки симпатично-тематичним, а й дуже смачненьким. Смачного!