Салат з буряка з чорносливом, волоськими горіхами і сиром

Салат з буряка з чорносливом, волоськими горіхами і сиром – це яскравий, смачний, пікантний і простий салат, який готується з недорогих, доступних, а головне, сезонних продуктів, які легко знайти в продажу в будь-якому магазині або в овочевих рядах продуктового ринку. Вартість готового салату – копійки, але скільки ж користі і вітамінів міститься в одній порції і навіть в одній ложці!

Буряковий салат з волоськими горіхами

Салат з буряка з чорносливом однозначно варто включити в зимовий раціон! Готується без майонезу, хоча при бажанні можна заправити і їм. Калорійність салату невелика, що робить його популярним для «діетчіков», які включають в своє харчування тільки корисні і низькокалорійні продукти.

А ще це відмінний варіант урізноманітнити сірі й нудні будні. До того ж зараз, коли овочів на прилавках не так вже й багато, таке блюдо буде дуже до речі, адже виходить салат дуже смачним і ситним, і настільки красивим, що його можна навіть подавати на святковий стіл. Особливо, якщо прикрасити красиво, як в цьому новорічному варіанті.

Всі інгредієнти (а вони дуже прості і доступні) прекрасно поєднуються між собою і доповнюють смак один одного. І треба сказати, що навіть чоловіки, які чомусь не дуже люблять буряк, наминали такий салат за обидві щоки 

Часу на приготування йде зовсім мало, за умови, звичайно, що буряк вже готова. Її можна або відварити, або запекти у фользі в духовці. Ну а там вже справа за малим – просто подрібнити і з’єднати всі продукти.

Складові:

  • Буряк – 2 невеликі
  • Горіхи волоські (чищені) – півсклянки
  • Часник – 1-2 зубки
  • Сметана (майонез) – 1-2 ст.л.
  • Сир – 150 г
  • Чорнослив – 5-7 шт.

Покроковий рецепт з фото

Готову буряк очищаємо і пускаємо на тертку.

Варені овочі

Слідом подрібнюємо волоські горіхи – просто рубаємо ножем ядра.

Нарізаємо кубиками сир. У мене була бринза – я люблю поєднання цього сиру і буряка. Однак, можна взяти будь-який інший сир на ваш смак – твердий, плавлений, сулугуні.

Пропускаємо через прес зубки часнику.

І ріжемо кубиками промитий чорнослив. Рекомендую для салату взяти саме в’ялений чорнослив – він ніжніший, і для подібних закусок підходить просто ідеально. Копчений більше годиться для гарячих страв, наприклад, щоб запекти з ним картоплю, згасити капусту або зварити борщ.

Додаємо за смаком сметану або вегетаріанський майонез. Перемішуємо.

Ось і готовий салат з буряком, горіхами і чорносливом! І, не дивлячись на простоту складових, салат виходить дуже смачним і вишуканим. І досить ситним, так що його можна використовувати в якості корисного перекусу.

Смачного!

Салат з буряка з чорносливом і горіхами – калорійність

Складові бурякового салату – дієтичні, але не всі продукти малокалорійні. Горіхи містять в собі масла, також «жирності» додає заправка зі сметани або майонезу і сир. Незважаючи на це, салат ідеально підходить для любителів здорового харчування, в загальному всім, хто на пп. Адже рослинна горіхове масло і тваринний білок (сир і сметана) також необхідні для правильного функціонування організму і міцного здоров’я.

Калорійність салату з буряка – 178 ккалл на 100 г.

Жири: 13 м

Білки: 4 м

Вуглеводи: 14 м

Корисні поради

  • Буряк смачніше, коли вона запечена, а не відварна. Загорніть добре промиті овочі в фольгу, покладіть в духовку запікатися до готовності (30 хвилин – 1 година, в залежності від розміру). Так буряк матиме більш насичений смак.
  • Молода, маленька буряк солодше, ніж плоди побільше.
  • Віддайте перевагу в’ялені чорносливу, а не копченому. Вибирайте ягідки м’які, з ніжною структурою.
  • Щоб знизити калорійність страви, заправте салат оливковою олією змішаним з гірчицею або просто будь-яким рослинним за смаком.

Смачного!