Зимовий салат з сезонних овочів: картоплі, буряка і часнику – смачне і дуже просте блюдо. Сподобається всім любителям майонезних салатів. Виходить ситним, тому цілком підійде і для обіднього меню. Картопляно-буряковий салат зручно брати з собою на роботу або навчання, так як овочі зварені (або запечені) заздалегідь, вони не можуть пустити сік або втратити «бадьорість», як це буває зі свіжими овочами. Картопля і буряк швидко просочаться майонезом і гірчицею, що дасть особливу соковитість і ситість страви.
Але не забувайте, що серед інгредієнтів також є і часник, це потрібно врахувати, якщо плануєте провести час в громадському місці.
Заправити салат можна вегетаріанським майонезом, приготовленим з молока, гірчиці, соку лимона і рослинного масла. Також можна купити готовий соєвий майонез, хоча поза постом його складно знайти в продажу. Якщо ж ви вживаєте яйця, то питання заправки у вас не виникне.
До речі, за смаком страва трохи нагадує оселедець під шубою з нори. Такий салат цілком можна включити в новорічне меню, адже свято вже зовсім скоро!
Складові:
- буряк – 500 гр;
- картопля – 250 гр;
- гірчиця – 1.5 ч. л;
- часник – 3 зуб;
- сіль – 0.5 ч. л;
- цукор – 1 ч. л;
- майонез.
Якщо ви «дружите» з духовкою, тоді запечіть овочі, так салат буде набагато смачніше. Загорніть буряк і картопля в фольгу, кожен овоч – окремо. Попередньо знімати шкірку не треба, це буде зручно зробити відразу після запікання.
Натріть буряк на крупній тертці (без шкірки).
Ту ж операцію повторіть з очищеним картоплею. Додайте подрібнений часник.
Змішайте два овоча з гірчицею, сіллю і цукром. Потім додайте майонез за смаком.
І знову перемішайте всі інгредієнти:
Салат вже готовий до вживання. Але набагато смачніше поставити його в холод на пару годинок, щоб всі складові просочилися заправкою і часничком.
Смачного!