Страви з фаршу

Фарш по-французьки

Фарш по-французьки – це трохи спрощена версія більш відомої страви «м’ясо по-французьки». Готується воно набагато швидше, але виходить завжди соковитим, м’яким і не менш смачним. Запікати фарш у духовці можна з різними добавками: помідорами, картоплею, цибулею та грибами. А сирна рум’яна скоринка забезпечить апетитний вигляд. У середньому калорійність страви межує в межах 280 ккал.

Фарш по-французьки в духовці – фото рецепт покроково

Відійдемо від традиційного м’яса по-французьки і приготуємо його з фаршу. Основа виходить м’якою і соковитою, чого буває складно домогтися, використовуючи цільні м’ясні шматки. А вигляд така страва має настільки ж ошатний, тому її без сумнівів можна включати до святкового меню.

Якщо для приготування використовуються печериці, їх не обов’язково обсмажувати.

Інгредієнти

  • Фарш яловичий: 350 г
  • Гриби лісові варені: 150 г
  • Сир твердий: 70 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сметана: 2 ст. л.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Крупа манна: 1 ст. л.
  • Олія рослинна: 1 ст. л.
  • Часник: 1 зубчик
  • Сіль, перець: за смаком

Інструкція приготування

  1. Щоб швидко приготувати фарш по-французьки, збираємо продукти за списком. Фарш можна взяти будь-який: курка, свинина, яловичина або суміш. Сир – тільки той, що буде добре плавитися.

    Фарш по-французьки

  2. Фарш кладемо в миску, розбиваємо туди ж яйце.

    Фарш по-французьки

  3. Додаємо половину дрібно нарізаної цибулини і манну крупу. Солимо за смаком.

    Фарш по-французьки

  4. Перемішуємо, щоб олії набула однорідності.

    Фарш по-французьки

  5. У сковорідці розігріваємо олію, кладемо нарізану чверть кільцями ріпчасту цибулю і шматочки варених грибів. Обсмажуємо на середньому вогні до легкого золотистого кольору. Видавлюємо часник, приправляємо спеціями. Тримаємо на плиті ще хвилину.

    Фарш по-французьки

  6. Котлетну масу поділяємо на 6 частин, з кожної формуємо плоский корж діаметром близько 10 сантиметрів і товщиною 5-7 міліметрів. Викладаємо на деко, застелене пергаментом або змащене жиром.

    Фарш по-французьки

  7. Заготовки покриваємо сметаною.

    Фарш по-французьки

  8. Викладаємо зверху смажені з цибулею гриби.

    Фарш по-французьки

  9. Посипаємо тертим сиром. Запікаємо в духовій шафі на 170 градусах 20-25 хвилин. Основа досить тонка, тому важливо її не пересушити.

    Фарш по-французьки

  10. Незвичайне м’ясо по-французьки в духовці готове. Подавати його можна з овочами, соусом, зеленню і тільки в гарячому вигляді, щоб сир трохи тягнувся.

    Фарш по-французьки

Картопля з фаршем по-французьки

Картопля по-французьки – це завжди ідеальне поєднання продуктів. Така апетитна страва сама по собі є повноцінним обідом або вечерею. Його можна приготувати навіть на свято. Головне, в точності слідувати фото-рецепту.

Інгредієнти:

  • Фарш – 300 г;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Молоко – 50 мл;
  • Чорний перець, сіль – за смаком;
  • Бульби картоплі – 3-4 шт.;
  • Цибулю – 1-2 шт.;
  • Олія рослинна – 3-4 ст. л.;
  • Помідори – 1-2 шт.;
  • Сир – 100-150 г;
  • Сметана – 150 г.

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску викладаємо м’ясний фарш. Солимо і перчимо, додаємо пропущений через прес часник і молоко. Ретельно все перемішуємо. Очищену від шкірки картоплю шаткуємо тонкими півкружечками.

    Фарш по-французьки

  2. Перекладаємо картоплю в тарілку. Додаємо до неї сіль, перець, суміш прованських трав і соняшникову олію без запаху. Перемішуємо картоплю і викладаємо в жароміцну форму рівним шаром.

    Фарш по-французьки

  3. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і викладаємо поверх картоплі. Потім робимо м’ясний шар. Помідори шаткуємо на тонкі скибочки і викладаємо зверху.

    Фарш по-французьки

  4. Натертий на крупній тертці сир змішуємо зі сметаною. Підготовленою сумішшю рівним шаром змащуємо верх і відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духову шафу.

    Фарш по-французьки

  5. Приблизно через 45 хвилин оригінальна страва буде готова. Такою ситною й апетитною запіканкою можна просто, швидко і дуже смачно нагодувати всю сім’ю.

    Фарш по-французьки

Як приготувати фарш по-французьки з грибами

У наступному рецепті детально розказано, як приготувати фарш по-французьки з грибами. Крім того, що страва виходить неймовірно смачною, її подача вирізняється своєю оригінальністю. Котлетки невеликого розміру під ароматним шаром грибів і тертого сиру – що може бути смачніше?

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг;
  • Індичка – 0,5 кг;
  • Цибулина – 2-3 шт.;
  • Холодна вода – 0,5 ст.;
  • Печериці – 200 г;
  • Помідори – 1-2 шт.;
  • Майонез – 4 ст. л.;
  • Сіль, чорний мелений перець, спеції – за смаком.

Як готуємо:

  1. М’ясо розрізаємо на частини та пропускаємо через м’ясорубку. Потім таким же чином подрібнюємо цибулю.

    Фарш по-французьки

  2. Змішуємо підготовлені продукти. Солимо і перчимо за смаком, вливаємо півсклянки води і все добре перемішуємо.

    Фарш по-французьки

  3. Із фольги робимо невеликі формочки, одразу ставимо їх на деко. На дно рівним шаром викладаємо м’ясну масу, потім подрібнені гриби і часточки помідорів. Зверху змащуємо майонезом. Оправляємо в духовку, прогріту до 180 градусів. Через 20 хвилин посипаємо дрібно тертим сиром.

    Фарш по-французьки

  4. Повертаємо страву в духовку ще на 15 хвилин. Оригінальні котлетки з начинкою під сирною скоринкою дістаємо з фольги і подаємо до столу з улюбленим гарніром або овочевим салатом.

    Фарш по-французьки

Поради та рекомендації

Приготувати смачну вечерю для всієї родини не складе особливих труднощів, якщо в холодильнику є фарш і твердий сир. З цих простих продуктів виходить дуже апетитна м’ясна страва по-французьки. Готується вона нескладно і досить швидко. Під час готування потрібно дотримуватися таких порад і рекомендацій:

  • Щоб запіканка вийшла соковитішою, її поверхню обов’язково потрібно змастити майонезом або сметаною.
  • За бажанням тертий сир можна змішати з соусом і таким чином викласти його зверху шапкою.
  • Для запікання краще використовувати металеве або скляне деко, так закуска вийде смачнішою.
  • Щоб сирна скоринка не підгоріла, страву потрібно посипати сиром у самому кінці приготування (хвилин за 5-10).
  • Щоб запечений фарш вийшов менш жирним, його можна готувати з великою кількістю овочів.
  • Картоплю, гриби та інші інгредієнти потрібно нарізати однаковими шматочками, щоб під час термічної обробки вони рівномірно пропеклися.
  • Дно жароміцної ємності необхідно застелити фольгою, щоб уникнути підгоряння продуктів і приставання їх до дна.

Якщо дотримуватися цих простих рекомендацій, страва по-французьки вийде дуже ніжною, соковитою і смачною. На закінчення бонус – відео-рецепт, як приготувати шалену страву з фаршу, цибулі, помідорів і сиру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *