Рибне суфле



М’ясо риби – продукт тваринного походження, збагачений безліччю вітамінів, мікро і макроелементів, які для людського організму представляють величезну цінність. Так що виключати його з раціону (особливо дитячого) було б справою необачним і нерозсудливим. В меню нашої сім’ї риба присутня досить часто (є навіть бажаючі харчуватися нею цілодобово). Ось і сьогодні у нас на вечерю ніжне суфле з риби, яку ми будемо готувати з судака.

суфле рибне

рибне суфле

покроковий фото рецепт приготування в духовці

Якраз днями нам на очі потрапило на ринку філе у вигляді заморожених «цеглинок» і, зрозуміло, ми вирішили його спробувати.

Як відомо, для приготування будь-якого суфле, як правило, яєчний білок збивають в міцну піну. Ми ж не будемо ускладнювати собі роботу, виключивши цей трудомісткий процес. Напевно наше рибне суфле вийде нітрохи не гірше і без зайвих рухів тіла. По складу інгредієнтів це блюдо схоже зі звичними котлетами. Ось тільки готується воно методом запікання в духовці, а не смаження в олії на сковороді. А це, безумовно, набагато корисніше для здоров’я. Та й виходить суфле набагато ніжніше і м’якше.

Інгредієнти наведені для 15 невеликих котлет.
Час приготування рибного суфле – 45 хвилин.

Складові:

  • розморожені, промиті і обсушені серветками шматочки м’якоті судака – 1 кг;
  • ріпчаста цибуля – головка;
  • спеції (сіль, мелений перець паприка) – за смаком;
  • сухарі панірувальні – жменя;
  • 2 яйця;
  • плавлений сирок – 35 г;
  • картопля – 2 бульби невеликого розміру;
  • часник – 2 зубчики.

Процес приготування:

Отже, одягаємо фартушок, засучівать рукава і беремося за справу.

Рибне суфле рецепт покроково

Очищаємо овочі, обполіскувати, нарізаємо на дрібні шматки і подрібнюємо до стану кашки в блендері.

Рибне суфле з цибулею

Філе судака і плавлений сирок (його, зрозуміло, можна взяти в більшій кількості, у нас просто більше не виявилося) прокручуємо на м’ясорубці.

Рецепт суфле з риби

Очищену картоплю натираємо на тертці з дрібними отворами, віджимаємо і разом з подрібненими овочами втручаємося в рибний фарш.

Фарш для рибного суфле

Додаємо окремо збиті яйця, спеції і панірувальні сухарі, ретельно перемішуємо.

рибний фарш

За консистенцією виходить не дуже щільна маса (трохи рідині, ніж на котлети).

Змащуємо силіконові формочки (ті, що призначені для кексів) рослинним маслом і заповнюємо готовим фаршем.

Приготування суфле з риби

Розміщуємо на деку і відправляємо в гарячий (190 ° C) духовку на 30 хвилин.

Рибне суфле в духовці

Готове суфле з риби ще не остигнув вилучаємо з формочок і подаємо до столу з будь-яким гарніром.

Суфле з риби в духовціСуфле рибне з картоплею

Смачного!

Таке суфле можна приготувати на пару в мультиварці за рецептом з нашого сайту:

М'ясне суфле в мультиварці