М’ясо риби – продукт тваринного походження, збагачений безліччю вітамінів, мікро і макроелементів, які для людського організму представляють величезну цінність. Так що виключати його з раціону (особливо дитячого) було б справою необачним і нерозсудливим. В меню нашої сім’ї риба присутня досить часто (є навіть бажаючі харчуватися нею цілодобово). Ось і сьогодні у нас на вечерю ніжне суфле з риби, яку ми будемо готувати з судака.
суфле рибне
покроковий фото рецепт приготування в духовці
Якраз днями нам на очі потрапило на ринку філе у вигляді заморожених «цеглинок» і, зрозуміло, ми вирішили його спробувати.
Як відомо, для приготування будь-якого суфле, як правило, яєчний білок збивають в міцну піну. Ми ж не будемо ускладнювати собі роботу, виключивши цей трудомісткий процес. Напевно наше рибне суфле вийде нітрохи не гірше і без зайвих рухів тіла. По складу інгредієнтів це блюдо схоже зі звичними котлетами. Ось тільки готується воно методом запікання в духовці, а не смаження в олії на сковороді. А це, безумовно, набагато корисніше для здоров’я. Та й виходить суфле набагато ніжніше і м’якше.
Інгредієнти наведені для 15 невеликих котлет.
Час приготування рибного суфле – 45 хвилин.
Складові:
- розморожені, промиті і обсушені серветками шматочки м’якоті судака – 1 кг;
- ріпчаста цибуля – головка;
- спеції (сіль, мелений перець паприка) – за смаком;
- сухарі панірувальні – жменя;
- 2 яйця;
- плавлений сирок – 35 г;
- картопля – 2 бульби невеликого розміру;
- часник – 2 зубчики.
Процес приготування:
Отже, одягаємо фартушок, засучівать рукава і беремося за справу.
Очищаємо овочі, обполіскувати, нарізаємо на дрібні шматки і подрібнюємо до стану кашки в блендері.
Філе судака і плавлений сирок (його, зрозуміло, можна взяти в більшій кількості, у нас просто більше не виявилося) прокручуємо на м’ясорубці.
Очищену картоплю натираємо на тертці з дрібними отворами, віджимаємо і разом з подрібненими овочами втручаємося в рибний фарш.
Додаємо окремо збиті яйця, спеції і панірувальні сухарі, ретельно перемішуємо.
За консистенцією виходить не дуже щільна маса (трохи рідині, ніж на котлети).
Змащуємо силіконові формочки (ті, що призначені для кексів) рослинним маслом і заповнюємо готовим фаршем.
Розміщуємо на деку і відправляємо в гарячий (190 ° C) духовку на 30 хвилин.
Готове суфле з риби ще не остигнув вилучаємо з формочок і подаємо до столу з будь-яким гарніром.
Смачного!
Таке суфле можна приготувати на пару в мультиварці за рецептом з нашого сайту: