Зрази з сиром



У мене черговий рецепт з фаршу. Приготувала я сьогодні з змішаного фаршу зрази з сиром моцарелла.

Зрази з сиром

Зрази з сиром

Складові:

  • Фарш курячий – 200 г,
  • Фарш свинячий – 350 г,
  • Сир моцарела – 10 кульок,
  • Ріпчасту цибулю – 1 головка,
  • Сире яйце – 1 шт.,
  • Морква – 1 шт.,
  • Манна крупа – 20 г,
  • Сіль, перець чорний мелений.
  • Масло рослинне для смаження.

Для прикрас:

  • Зелений горошок,
  • оливки,
  • Помідор.

Процес приготування:

Готовий прокручений фарш (200 г курячого і 350 г свинячого) змішаємо в мисці, підсолимо і поперчити. Почистимо і помиємо моркву і цибулю. Натремо овочі на крупній тертці і додамо до фаршу. За рахунок тертого лука фарш стає соковитим.

Вобьем яйце, насиплемо манну крупу і все ретельно перемішати руками. Відставити убік, щоб манка набухла. Коли манна крупа просочиться соком цибулі і набубнявіє, змішаний фарш трохи відіб’ємо про миску або стіл, щоб він став пишним.

З приготованого фаршу ліпимо котлетки – зрази. Беремо ложкою порцію фаршу, скачуємо руками кульку, потім кульку перетворюємо в коржик, а в серединку коржа кладемо кульку сиру моцарелла і защипуємо котлетку. З усього фаршу виходить десять котлет з начинкою.

М’ясні зрази з сиром обсмажуємо на сковороді в маслі без панірування. Смажені зрази з начинкою з сиру викладаємо у форму і ставимо в розігріту духовку хвилин на 10, і доводимо до готовності. Подаємо зрази з духовки з овочами або з будь-яким гарніром.

За рецепт дякуємо Галину Котяхову (фото автора).

М’ясні зрази з грибами під сирним соусом

Вам буде потрібно:

  • домашній фарш (м’ясний) – близько 750 грам,
  • 1 картоплина,
  • сіль,
  • 1 яйце,
  • Перець чорний,
  • масло рослинне.

Для начинки в зрази:

  • 2 ріпчасті цибулини (середні),
  • будь-які гриби (на вибір) – 450 грам.

Для соусу:

  • твердий сир – приблизно 125 грам,
  • 2 зубчики часнику,
  • сметана – 80 грам.

приготування:

Картоплину очистити, подрібнити на дрібній тертці, рідина віджати. У глибокій чашці змішати домашній фарш, натертий картопля і сире яйце. За смаком масу посолити, трохи поперчити і ретельно вимішати.

Тепер необхідно приготувати начинку для котлет. Для цього гриби з цибулею довільно подрібнити і обсмажити на маслі в сковороді до готовності (спочатку пасерувати цибулю, потім в нього додати гриби).

Далі з м’ясного фаршу сформувати коржі, в середину яких покласти обсмажену цибулю з грибами. Краї коржиків акуратно з’єднати і надати бажану форму зраз.

Підготовлені вироби з фаршу підсмажити на маслі до золотистого з усіх боків. Після чого підлозі готові рум’яні зрази перекласти на деко, а краще в форму для запікання, і полити соусом зі сметани, тертого сиру і часнику.

Запікати м’ясні зрази під сиром в духовці до приємною румяности.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!

— Як приготувати зрази в мультиварці – >>