У мене черговий рецепт з фаршу. Приготувала я сьогодні з змішаного фаршу зрази з сиром моцарелла.
Зрази з сиром
Складові:
- Фарш курячий – 200 г,
- Фарш свинячий – 350 г,
- Сир моцарела – 10 кульок,
- Ріпчасту цибулю – 1 головка,
- Сире яйце – 1 шт.,
- Морква – 1 шт.,
- Манна крупа – 20 г,
- Сіль, перець чорний мелений.
- Масло рослинне для смаження.
Для прикрас:
- Зелений горошок,
- оливки,
- Помідор.
Процес приготування:
Готовий прокручений фарш (200 г курячого і 350 г свинячого) змішаємо в мисці, підсолимо і поперчити. Почистимо і помиємо моркву і цибулю. Натремо овочі на крупній тертці і додамо до фаршу. За рахунок тертого лука фарш стає соковитим.
Вобьем яйце, насиплемо манну крупу і все ретельно перемішати руками. Відставити убік, щоб манка набухла. Коли манна крупа просочиться соком цибулі і набубнявіє, змішаний фарш трохи відіб’ємо про миску або стіл, щоб він став пишним.
З приготованого фаршу ліпимо котлетки – зрази. Беремо ложкою порцію фаршу, скачуємо руками кульку, потім кульку перетворюємо в коржик, а в серединку коржа кладемо кульку сиру моцарелла і защипуємо котлетку. З усього фаршу виходить десять котлет з начинкою.
М’ясні зрази з сиром обсмажуємо на сковороді в маслі без панірування. Смажені зрази з начинкою з сиру викладаємо у форму і ставимо в розігріту духовку хвилин на 10, і доводимо до готовності. Подаємо зрази з духовки з овочами або з будь-яким гарніром.
За рецепт дякуємо Галину Котяхову (фото автора).
М’ясні зрази з грибами під сирним соусом
Вам буде потрібно:
- домашній фарш (м’ясний) – близько 750 грам,
- 1 картоплина,
- сіль,
- 1 яйце,
- Перець чорний,
- масло рослинне.
Для начинки в зрази:
- 2 ріпчасті цибулини (середні),
- будь-які гриби (на вибір) – 450 грам.
Для соусу:
- твердий сир – приблизно 125 грам,
- 2 зубчики часнику,
- сметана – 80 грам.
приготування:
Картоплину очистити, подрібнити на дрібній тертці, рідина віджати. У глибокій чашці змішати домашній фарш, натертий картопля і сире яйце. За смаком масу посолити, трохи поперчити і ретельно вимішати.
Тепер необхідно приготувати начинку для котлет. Для цього гриби з цибулею довільно подрібнити і обсмажити на маслі в сковороді до готовності (спочатку пасерувати цибулю, потім в нього додати гриби).
Далі з м’ясного фаршу сформувати коржі, в середину яких покласти обсмажену цибулю з грибами. Краї коржиків акуратно з’єднати і надати бажану форму зраз.
Підготовлені вироби з фаршу підсмажити на маслі до золотистого з усіх боків. Після чого підлозі готові рум’яні зрази перекласти на деко, а краще в форму для запікання, і полити соусом зі сметани, тертого сиру і часнику.
Запікати м’ясні зрази під сиром в духовці до приємною румяности.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!
— Як приготувати зрази в мультиварці – >>