Рецепти закусок

Як смажити креветки

Щоб смачно посмажити креветки, їх потрібно не тільки грамотно вибрати, а й правильно підготувати до термічної обробки. Якщо продукт був заморожений, то бажано перед обсмажуванням дати йому відтанути на нижній полиці холодильника.

Калорійність смажених на рослинній олії рачків коливається від 170 до 180 ккал на 100 г. Усе залежить від кількості олії та способу смаження. Найкалорійніші – це морепродукти, смажені в клярі. Їхня калорійність дорівнює 217-220 ккал.

Як смачно посмажити креветки на сковороді в панцирі

Креветки смажені на сковороді в панцирі

Для смачної смаженої страви знадобиться:

  • упаковка великих варених і заморожених креветок у панцирі з головою 1 кг (14-18 шт.);
  • гілочка розмарину;
  • часник;
  • олія, краще оливкова, 60-70 мл;
  • сіль.

Приготування:

  1. Упаковку з морськими рачками на 5-6 годин розміщують на нижній полиці холодильника.
  2. Уже розморожені кладуть у друшляк, промивають і дають усій рідині повністю стекти.
  3. Злегка присолюють.
  4. На сковороду наливають олію і прогрівають.
  5. Зубчик часнику крупно ріжуть.
  6. Його і гілочку розмарину кладуть в олію на 1 хвилину. За цей час розмарин і часник встигають віддати свій аромат.
  7. Креветки укладають на сковороду в один ряд. Зазвичай вказане число особин можна обсмажити за два-три рази.
  8. На кожному боці готують ракоподібних по 3-4 хвилини.
  9. Акуратно виймають їх на серветку, через кілька хвилин перекладають на тарілку.

Для дорослої людини достатньо порції в 4-5 великих особин із головою. Незважаючи на те, що в голові небагато їстівного, справжні гурмани вважають за краще їсти ракоподібних, приготованих цілими.

Як посмажити чищені креветки

Для обсмажування очищених сирих морепродуктів потрібно:

  • упаковка великих сирих заморожених креветок без панцира (черевця) 1 кг (40-50 шт.);
  • суміш олій 40 г вершкового + 40 г олії рослинної без запаху;
  • суміш перців, бажано свіжозмелена;
  • лимон, свіжий, половинка;
  • сіль.

Як готують:

  1. Креветкам дають відтанути природним чином.
  2. Промивають їх під краном і дають стекти всій рідині. Для обсушування очищені черевця можна викласти на паперовий рушник на кілька хвилин.
  3. Перекладають ракоподібних у миску, збризкують лимонним соком, солять і додають суміш із кількох видів перцю. Бажано зробити це за допомогою спеціального млина.
  4. На сковороду наливають пісну олію і кладуть вершкове масло. Розігрівають.
  5. В один шар розкладають підготовлених раків. Через 3 або 4 хвилини перевертають і обсмажують з іншого боку теж близько 4 хвилин.

Готовий делікатес подають на стіл. Окремо можна подати будь-який соус.

Чи смажать заморожені варені креветки

Смажені креветки на блюді

З урахуванням того, що сирі креветки зберігаються не дуже довго, безпосередньо після вилову їх варять і заморожують. Такий продукт готовий до вживання відразу після розморожування.

Якщо куплені невеликі рачки, заморожені сухим способом без крижаної глазурі, то їх можна смажити без розморожування. Великих ракоподібних смажити в замороженому вигляді небажано, оскільки зверху вони можуть підгоріти, а всередині залишаться замороженими або не просмаженими.

Щоб посмажити заморожені варено-морожені креветки, заздалегідь доведеться купити:

  • упаковку дрібних рачків у панцирі 450 г;
  • олія, без запаху, 80-90 мл;
  • сіль;
  • прянощі за смаком.

Опис процесу:

  1. На сковорідці розігрівають олію.
  2. Основний продукт заздалегідь солять і додають у них прянощі за смаком і вибором. Підійдуть різні пряні перці, сухий базилік, паприка. Любителі гострого можуть додати гострий перець.
  3. Підготовлених особин в один шар укладають у сковороду, обсмажують не довше 4 хвилин, після чого перевертають і смажать ще 3-4 хвилини.
  4. Викладають на серветку на кілька хвилин і подають на стіл.

Рецепт креветок смажених із часником

Рецепт смажених креветок

Для приготування беруть:

  • варено-морожених очищених креветок 500 г;
  • олія 50 мл.
  • часник;
  • сіль.

Алгоритм дій:

  1. Розморожених креветок промивають, дають стекти воді.
  2. Перекладають у відповідний посуд. Солять і видавлюють 2-3 часникових зубчики. Перемішують.
  3. Рослинний жир нагрівають на сковорідці й обсмажують на ньому ще пару порізаних часникових зубчиків.
  4. Як тільки часник почне змінювати колір, членистоногих викладають у сковороду.
  5. Смажать при помішуванні близько 8-10 хвилин.

Смажені з часником креветки подають на стіл.

У клярі

Як смачно посмажити креветки в клярі

Щоб приготувати морепродукти в ситному клярі потрібно:

  • креветки, великі, варені, очищені 400 г;
  • яйце;
  • сіль;
  • олія 100-120 мл;
  • борошно 70-80 г;
  • вода 30-40 мл;
  • майонез 20 г;
  • сода 5-6 г.

Що роблять:

  1. З’єднують яйце, майонез, дрібку солі, воду, все добре розмішують.
  2. Підмішують борошно до стану рідкої сметани. Всипають соду і розмішують.
  3. Креветок розморожують, обсушують і солять.
  4. Масло прожарюють на сковороді. Кожну креветочку вмочують у кляр і смажать до рум’яного кольору.
  5. На 1-2 хвилини викладають на паперову серветку, після чого подають як самостійну страву.

Смажені в соусі

Якщо європейська кухня для креветок частіше використовує вершкові варіанти соусів, то в азіатській кулінарії ракоподібних готують у соєвій заливці:

Для цього беруть:

  • упаковка продукту 400 г;
  • соєвого соусу 50 мл;
  • корінь імбиру 10 г;
  • масло 50 мл;
  • крохмаль 20-30 г;
  • гілочку петрушки;
  • бульйон овочевий або рибний 100 мл.

Як готують:

  1. Креветки розморожують, промивають і обсушують.
  2. Сковорідку з рослинним жиром нагрівають, обсмажують нарізаний на шматочки імбир. Через кілька хвилин прибирають.
  3. З двох боків обсмажують рачків близько 7-8 хвилин. Прибирають на тарілку.
  4. Крохмаль розводять у невеликій кількості бульйону.
  5. Решту бульйону змішують із соєвою заправкою і виливають на сковорідку.
  6. Коли вміст закипить, вводять крохмаль.
  7. У соус опускають креветки та нарізану петрушку. Страва готова, можна подавати.

Рецепт приготування смажених королівських креветок

Як смажити королівські креветки

Для двох порцій делікатесної страви знадобиться:

  • очищені сирі креветки, великі 8-10 шт.;
  • олія 50 мл;
  • сіль;
  • перець, мелений;
  • часник;
  • сік лимона 20 мл.

Технологія:

  1. Розморожені креветки миють і обсушують.
  2. Збризкують м’ясо ракоподібних соком лимона, потім солять і перчать. Роблять це за смаком.
  3. На олії обсмажують часниковий зубок, через хвилину в нього кладуть морепродукти.
  4. Підсмажують кожну сторону по 3-4 хвилини.
  5. Дозволяють стекти жиру на серветку і через хвилину-другу подають їдцям.

Поради та рекомендації

Наступні рекомендації допоможуть у приготуванні:

  • вибирайте продукцію сухої заморозки або з мінімальною кількістю глазурі;
  • купуйте диких ракоподібних, їхнє м’ясо корисніше, ніж м’ясо культивованих штучним шляхом;
  • якщо є можливість, то віддайте перевагу охолодженому, а не мороженому продукту.

Наведені рецепти допоможуть потішити близьких смачною делікатесною стравою з незвичайними смаками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *