Смажений адигейський сир
Адигейський сир – фаворит вегетаріанської кухні. Сир готується без сичужного ферменту, тому повністю відповідає ідеології вегетаріанського харчування (але не веганскої!).
Адигейський сир, в більшості випадків, виступає в ролі основного блюда або частиною основного блюда: вегетаріанські вареники, пельмені, «риба» з сиру з водоростями норі., Сир, як начинка пирогів і пиріжків, хачапурі, лазаньї, лавашей., З сиром можна приготувати овочеве рагу, будь-яку кашу, картоплю., додавати в салати, супи і т. д.
Родина адигейського сиру – Черкеськ. Дивно, але так само готується індійський сир панір. Тому ці два молочних продукту цілком взаємозамінні.
Як і панір, адигейський сир відноситься до класифікації м’яких сирів., Має злегка прісний, кисломолочний смак, під час приготування не плавиться. Завдяки цьому, дані сири дуже легко посмажити на сковороді або грилі: молочний продукт тримає форму, але при цьому швидко доходить до золотої, хрусткої скоринки.
Також ви можете дізнатися, як посмажити тофу. Тофу – соєвий сир, підходить для веганскої кулінарії.
Адигейський сир можна посмажити на сковороді в паніровці з сухарів або без панірування – на рослинній олії або маслі ДХІ. Крім того, є рецепти приготування вегетаріанських сирів на сковороді в клярі без яєць., На мангалі, у фритюрі, в духовці, на багатті, на грилі (або решітці). Звичайно, найпростіший варіант – посмажити адигейський сир без панірування на сковороді.
Отже, що знадобиться:
- сир адигейський
- рослинна олія
- сіль, улюблені спеції за бажанням
Смажений адигейський сир
М’який сир нарізати товстими кубиками або «брусочками».
Розігріти рослинне масло або вершкове на сковороді. Приблизно, 2-3 ст. л. масла.
Викласти кубики сиру і обсмажити з одного боку до золотої скоринки.
Потім перевернути і обсмажити другу сторону. Кожну сторону слід обсмажувати не більше 2-3 хв.
Як тільки сир підрум’яниться, його можна буде підсолити і перекласти на тарілку.
Якщо ви хочете приготувати сир зі спеціями, то додайте їх до маслу, спеції розігріються разом з маслом, від цього наша страва стане ще більш апетитним і ароматним.
Смачного!