Картопляний салат з селерою



традиційний картопляний салат німецької кухні можна подавати як холодним, так і теплим. Обов’язкові інгредієнти салату – це відварну картоплю в мундирах (домашній картопля не обов’язково очищати від шкірки), цибулю і заправка зі сметани або майонезу. Зазвичай до салату додають селеру, солодкий перець, зелений горошок, спаржу або спаржеву квасолю, качани кукурудзи, зелень або інші овочі за бажанням.

Картопляний салат з селерою Німецький картопляний салат з селерою і цибулею

Можна використовувати різні інгредієнти на свій смак, адже в кожній родині картопляний салат готується по-своєму: часто до салату додають мариновані або консервовані овочі і гриби: маринована цибуля, лисички, шампіньйони, білі гриби, корнішони або солоні огірки. Приправляють салат чорним перцем, сметаною, майонезом або діжонськой заправкою!

Картопляний салат з маринованими овочами дуже нагадує смак вегетаріанського олів’є.

Ми приготуємо простий картопляний салат з селерою, а заправимо його свіжою сметаною.

Отже, нам знадобиться:

  • картопля відварна в мундирах (прекрасно, якщо це молода картопля)
  • стебло селери (можна корінь селери)
  • зелена цибуля або червоний кримський
  • сметана (або майонез)
  • якщо заправляти сметаною: + дижонская гірчиця (яка в складі має оцет) або 1 ч.л. бальзамічного оцту
  • чорний перець мелений, сіль

Вегетаріанський картопляний салат з селерою

Якщо ви готуєте салат з молодої картоплі, тоді нарізати його або очищати від шкірки не потрібно, просто вибирайте коренеплоди маленького розміру. Стару картоплю можна очистити і нарізати товстими кільцями.

Стебло селери нарізати кільцями, якщо ви використовуєте корінь селери, тоді натріть його на тертці. Зелену цибулю дрібно нашаткувати.

Змішати сметану з діжонськой гірчицею 3: 2 або сметану з бальзамічним оцтом 3: 1.

potato-salad

У глибокому посуді змішуємо відварну картоплю з селерою і зеленою цибулею, додаємо заправку, солимо і присипаємо чорним перцем.

Смачного!