традиційний картопляний салат німецької кухні можна подавати як холодним, так і теплим. Обов’язкові інгредієнти салату – це відварну картоплю в мундирах (домашній картопля не обов’язково очищати від шкірки), цибулю і заправка зі сметани або майонезу. Зазвичай до салату додають селеру, солодкий перець, зелений горошок, спаржу або спаржеву квасолю, качани кукурудзи, зелень або інші овочі за бажанням.
Німецький картопляний салат з селерою і цибулею
Можна використовувати різні інгредієнти на свій смак, адже в кожній родині картопляний салат готується по-своєму: часто до салату додають мариновані або консервовані овочі і гриби: маринована цибуля, лисички, шампіньйони, білі гриби, корнішони або солоні огірки. Приправляють салат чорним перцем, сметаною, майонезом або діжонськой заправкою!
Картопляний салат з маринованими овочами дуже нагадує смак вегетаріанського олів’є.
Ми приготуємо простий картопляний салат з селерою, а заправимо його свіжою сметаною.
Отже, нам знадобиться:
- картопля відварна в мундирах (прекрасно, якщо це молода картопля)
- стебло селери (можна корінь селери)
- зелена цибуля або червоний кримський
- сметана (або майонез)
- якщо заправляти сметаною: + дижонская гірчиця (яка в складі має оцет) або 1 ч.л. бальзамічного оцту
- чорний перець мелений, сіль
Вегетаріанський картопляний салат з селерою
Якщо ви готуєте салат з молодої картоплі, тоді нарізати його або очищати від шкірки не потрібно, просто вибирайте коренеплоди маленького розміру. Стару картоплю можна очистити і нарізати товстими кільцями.
Стебло селери нарізати кільцями, якщо ви використовуєте корінь селери, тоді натріть його на тертці. Зелену цибулю дрібно нашаткувати.
Змішати сметану з діжонськой гірчицею 3: 2 або сметану з бальзамічним оцтом 3: 1.
У глибокому посуді змішуємо відварну картоплю з селерою і зеленою цибулею, додаємо заправку, солимо і присипаємо чорним перцем.
Смачного!