Веганські салат «Олів’є»
Салат Олів’є – це один з найпопулярніших салатів на всій території СНД. Згадайте, напевно у вашому дитинстві, та й зараз, жодне застілля або свято не обходилися без цієї страви? Особливо Новий рік!
Якщо у вашій родині салат олів’є такий же традиційний, як і в багатьох сім’ях нашої країни, тоді чому б не приготувати олів’є, трохи змінивши класичний рецепт? Повірте, новий склад урочистого страви буде куди смачніше і корисніше звичного вам рецепта.
З моменту свого народження, салат олів’є зазнав багато змін. Спочатку в салат входили рябчики, каперси, картопля, свіжі огірки, свіжий листовий салат, ракові шийки, ланспік і оливки. У Радянському Союзі цей варіант здешевили, замінивши рябчики і ракові шийки на ковбасу, а оливки і каперси на мариновані огірочки., А також, економні господині стали додавати в салат відварену моркву і яйця, щоб збільшити кількість порцій з мінімальною втратою смаку. Тепер знову прийшла черга змінити склад знаменитого салату в ім’я добра і життя, в ім’я смаку і користі! Безсумнівно, Люсьєн Олів’є оцінив би смак цього перевтілення, і швидше за все, заніс би новий рецепт в свою кулінарну книгу під новим ім’ям «Добрий салат олів’є»!
Щоб приготувати вегетаріанський салат олів’є, нам знадобиться:
- 3 картоплі (великі)
- 2 моркви середнього розміру
- 1 банка консервованого горошку
- мариновані гриби печериці або інші гриби на смак
- 2 великих мариновані огірки
- 1 маленька ріпчаста цибулина (за бажанням)
- пісний майонез для заправки
- листя салату або свіжа зелень для прикраси (за бажанням)
Веганські салат олів’є з грибами
Картоплю відварити в «мундирах», остудити і нарізати кубиком.
Відварену моркву нарізати кубиком розміром трохи менше, ніж картопля.
Нарізати солоні огірочки.
Злити воду з маринованих грибів, викласти гриби на друшляк і дати стекти залишкам маринаду. Дрібні грибочки нарізати на четвертинки, а великі – точно таким же розміром, як і картопля з морквою.
Злити воду з консервованого горошку.
Також в салат можна додати ріпчасту цибулю або зелень свіжої цибулі.
Змішати всі інгредієнти в одному посуді.
Заправити пісним майонезом або домашнім веганським майонезом. Прикрасити свіжою зеленню або листям салату і подавати на стіл.
Смачного!