Вегетаріанський салат олів’є з грибами

вегетаріанський салат олів'є Веганські салат «Олів’є»

Салат Олів’є – це один з найпопулярніших салатів на всій території СНД. Згадайте, напевно у вашому дитинстві, та й зараз, жодне застілля або свято не обходилися без цієї страви? Особливо Новий рік!

Якщо у вашій родині салат олів’є такий же традиційний, як і в багатьох сім’ях нашої країни, тоді чому б не приготувати олів’є, трохи змінивши класичний рецепт? Повірте, новий склад урочистого страви буде куди смачніше і корисніше звичного вам рецепта.

З моменту свого народження, салат олів’є зазнав багато змін. Спочатку в салат входили рябчики, каперси, картопля, свіжі огірки, свіжий листовий салат, ракові шийки, ланспік і оливки. У Радянському Союзі цей варіант здешевили, замінивши рябчики і ракові шийки на ковбасу, а оливки і каперси на мариновані огірочки., А також, економні господині стали додавати в салат відварену моркву і яйця, щоб збільшити кількість порцій з мінімальною втратою смаку. Тепер знову прийшла черга змінити склад знаменитого салату в ім’я добра і життя, в ім’я смаку і користі! Безсумнівно, Люсьєн Олів’є оцінив би смак цього перевтілення, і швидше за все, заніс би новий рецепт в свою кулінарну книгу під новим ім’ям «Добрий салат олів’є»!

Щоб приготувати вегетаріанський салат олів’є, нам знадобиться:

  • 3 картоплі (великі)
  • 2 моркви середнього розміру
  • 1 банка консервованого горошку
  • мариновані гриби печериці або інші гриби на смак
  • 2 великих мариновані огірки
  • 1 маленька ріпчаста цибулина (за бажанням)
  • пісний майонез для заправки
  • листя салату або свіжа зелень для прикраси (за бажанням)

Веганські салат олів’є з грибами

Картоплю відварити в «мундирах», остудити і нарізати кубиком.

варена картопля

Відварену моркву нарізати кубиком розміром трохи менше, ніж картопля.

відварна морква

Нарізати солоні огірочки.

солоні огірки

Злити воду з маринованих грибів, викласти гриби на друшляк і дати стекти залишкам маринаду. Дрібні грибочки нарізати на четвертинки, а великі – точно таким же розміром, як і картопля з морквою.

гриби

Злити воду з консервованого горошку.

горошок

Також в салат можна додати ріпчасту цибулю або зелень свіжої цибулі.

цибуля

Змішати всі інгредієнти в одному посуді.

змішати овочі

Заправити пісним майонезом або домашнім веганським майонезом. Прикрасити свіжою зеленню або листям салату і подавати на стіл.

веганські олів'є

Смачного!