Напевно ви щоранку «ламаєте» собі голову, щоб отаке приготувати на сніданок, щоб було смачно і не дуже довго, тому що з ранку вічно не вистачає часу. Пропоную спробувати приготувати шалено смачні тонкі крохмальні млинці. Млинцеве тісто на крохмалі і борошні замішується дуже швидко, тонкі млинці виходять еластичні і в той же час ніжні. Їх можна їсти просто так, вмочуючи в джем, сметану, мед або зробити фаршированими з різними начинками, як солодкими, так і несолодкими.
Крохмальні млинці на молоці
Крохмаль можна використовувати як картопляний, так і кукурудзяний. Останній варіант буде до вподоби тим, хто є прихильником безглютенової дієти.
як приготувати тонкі млинці на крохмалі з борошном: покроковий фото рецепт
Складові:
- молоко – 0,4 л .;
- цукор – 0,5 склянки;
- сіль – 0,5 ч. л .;
- вершкове масло – 50г;
- борошно – 1 склянка;
- крохмаль – 100г;
- яйця – 2шт.
Процес приготування:
Для зручності і швидкості приготування рекомендується збивати млинцеве тісто міксером, але якщо у вас його під рукою немає, тоді можна використовувати вилку або віночок. Яйця слід збити з цукром. Додати розтоплене вершкове масло.
Відміряти необхідну кількість борошна і крохмалю, а молоко злегка нагріти.
У яєчну суміш всипати крохмаль з борошном і легенько на невеликій швидкості перемішати міксером.
Влити тепле молоко і все перемішати до утворення однорідної маси. Тісто на крохмалі у вас вийде рідким.
Розігрійте на кухонній плиті сковорідку, змастіть її рослинним маслом і починайте випікати млинці.
Як тільки одна сторона підрум’яниться, перевертайте на іншу. Таким чином, випікайте все млинці.
Поради:
Обов’язково потрібно стежити, щоб основа була без грудочок.
У такі млинці можна закрутити будь-яку начинку, яка вам до душі. Якщо начинка буде солона, просто не додавайте в тісто то кількість цукру, яке зазначено в рецепті.