Млинці на пиві
Як продукт, що містить дріжджі, пиво використовувалося в якості розпушувача тіста задовго до того, як харчову соду почали випускати в промислових масштабах. Зовсім необов’язково піднімати тісто для млинців, як і надавати їм золотисто-рум’яний колір. Але якщо ці якості здаються вам істотними для даного виду випічки, то пиво впорається з ними на ура. Можна брати напій, з якого встигла зникнути більшість газів. Не настільки важливо, виберете ви в млинці на пиві темний сорт або світлий. Але потрібно мати на увазі, що пивні млинці з темного пива матимуть ледь вловимий гірчинку.
Млинці на пиві
Рецепт приготування млинцевого тесту на пиві передбачає одночасне змішування інгредієнтів, проте збиті окремо білки зроблять млинці на пиві більш ажурними.
Для отримання пористих рум’яних млинців візьмемо:
Складові:
- по одній склянці теплого молока, пива, пшеничного борошна;
- 1 стіл. л. цукру;
- 3 щіпки дрібної солі;
- 2 яйця;
- 50 мл олії рафінованої.
Процес приготування:
Якщо ви є господинею кухонного комбайна або ж міксера, то з’єднувати продукти можна відразу все. Головне – надати тесту в млинці на пиві однорідну консистенцію. Якщо тісто здасться вам рідким, не додавайте відразу додаткову порцію борошна. За 20-30 хвилин клейковина набухає і тісто густіє.
Вийшло рідке тісто смажимо на завчасно розігрітій сковороді. Для першого млинця наллємо в сковороду трохи олії. Це допоможе спростувати приказку про неминучість кома. Один ополоник дорівнює одному млинчики – для великої сковороди, три чверті ополоника – для середнього діаметра.
Віртуозно і швидко орудуючи сковородою, дамо тесту розтектися по її гарячої поверхні рівномірно.
Не менш граціозно перевернувши млинець, дамо обсмажити і іншій стороні.
Насолоджуємося засмаженої випічкою, зі слабким присмаком солоду. Тонкі млинці на пиві прекрасно підійдуть для фарширування як солодкими, так і несолодкими начинками. Так просто гарячі млинчики зі сметаною до чаю – дуже смачно!
Приємного Вам апетиту і хороших рецептів!