Тонкі млинці з цибулею чудово підійдуть для будь-якого виду трапези: сніданку та вечері, як другу страву до обіду. І на святковий стіл, якщо ви подасте їх у відповідному обрамленні – з будь-якої ікрою або слабосоленої червоною рибою, – такі млинці по-швейцарськи будуть до місця.
Млинці з зеленою цибулею
У Швейцарії млинці готують з цибулею-пореєм, а й зі звичайним зеленою цибулькою вони теж виходять дуже смачними і красивими.
Складові:
- зелена цибуля – невеликий пучок;
- молоко – стакан (200 мл),
- борошно – чотири-шість ст. л.,
- рослинне (будь-яке) масло – три ст. л.,
- сир (теж будь-який) – 150 г,
- часник – пара часточок, яйця – чотири шт.,
- сіль за смаком.
Процес приготування:
Підготуйте вихідні продукти для смачних домашніх млинців.
На маслі злегка обсмажте вимитий і порізану цибулю, чистий рубаний часник. Кому здається, що вийде занадто «ароматно», краще не випробовувати долю і не використовувати часник зовсім для приготування млинців.
Поки те, що ви обсмажили, буде остигати, приділіть увагу млинці тесту.
Добре збийте яйця з сіллю. Влийте до них молоко.
Не перестаючи ретельно перемішувати масу, потроху всипати борошно. Боїтеся, що за допомогою вилки або віночка не впораєтеся, залишаться грудки, дайте попрацювати міксери. Він виправить ваші помилки. Тісто має бути схожим на сметану: і легко переливатися, і бути однорідним.
Залишилося тільки додати цибулю (+ часник) і спекти млинці.
Того масла, в якому ви обсмажували цибулю, вистачить для того, щоб нічого не приставало до сковороди і не пригорає.
Коли млинці зарумянятся з обох сторін, кожен млинець присипте, якщо хочете слідувати швейцарським традиціям, улюбленим вами натертим сиром.
А можете подавати апетитну гору млинців з зеленою цибулею зі сметаною. Пробуйте так, як вам сподобається більше!
За рецепт і фото дякуємо Галину Олександрівну.