Перець болгарський маринований



Прості і швидкі рецепти виручають працюючих і тому зайнятих жінок, які цінують вільний час, але при цьому люблять годувати своїх домочадців смачними стравами. Влітку і восени, коли достигають овочі, швидкість заготовки їх на зиму особливо важлива. Проробивши невигадливі маніпуляції, можна отримати смачний маринований болгарський перець.

Перець маринований на зиму з маслом

Перець маринований на зиму

Інгредієнти для заготовки з болгарського перцю:

  • Перець болгарський – 3 кг,
  • Вода – 2 склянки,
  • Оцет столовий – 0.5 склянки,
  • Олія – ​​1 склянка,
  • Сіль – 1 ст. ложка,
  • Цукор пісок – 200 г,
  • Перець чорний горошком,
  • часник,
  • Кріп з насінням.

3 кілограми перцю промиваються в холодній воді, очищаються від насіння і нарізають довгими смужками.

У глибоку каструлю наливаються 2 склянки води і доводяться до кипіння.

У киплячу воду насипається 1 столова ложка крупної солі, 200 гр. цукру, наливається 1 стакан рафінованої соняшникової олії і півсклянки столового оцту. Сюди ж можна кинути кілька горошин чорного перцю.

Коли маринад закипить, в нього висипається нарізаний перець і вариться не більше 10 хвилин. Періодично маса перемішується.

Потім готовий перець розкладається в чисті скляні банки, на дно яких кладеться зубчик часнику і парасольку кропу. Закриваються банки металевими кришками і на добу залишаються перевернутими догори дном і вкритими чимось теплим, наприклад, ковдрою.

Такий перець можна використовувати як гарнір до м’ясних страв, класти в салати. Любителі овочів оцінять його по достоїнству.

За рецепт і фото маринованого перцю на зиму дякуємо Марину Олександрівну.

Можливо, наступний рецепт від Світлани Буровий теж знайде своїх шанувальників і припаде до смаку:

Перець болгарський маринований

заготовка на зиму

Перець болгарський маринований

Складові:

  • Перець болгарський м’ясистий – 2 кг. (Можна різнокольоровий)
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Перець чорний запашний – 5 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.

Для приготування розсолу:

  • вода,
  • сіль,
  • цукор

на 1 л води 5 ст.л. цукру (без верху) + 2 ст.л. солі (без верху).

  • Оцет – для додавання перед закручуванням.

Процес приготування:

Перець добре промити, очистити його від насіння і хвостиків.

Нарізати на часточки (як вам подобається).

Банки простерилізувати.

Укласти перчик з приправами в банки. Можна трохи трамбувати його.

Приготуємо розсіл. Доводимо його до кипіння, кип’ятимо хвилин 5.

Заливаємо розсіл в банки з перцем.

Додаємо оцет: на банку 1 л. – 1 ч.л., на банку 0,7 л. – ¾ ч.л., на банку 0,5 л. – 0,5 ч.л.

Закручуємо баночки з перцем закаточним ключем.

такий маринований болгарський перець прикрасить будь-яку страву і будь-який стіл і буде прекрасною закускою.

Смачного!!!