Прості і швидкі рецепти виручають працюючих і тому зайнятих жінок, які цінують вільний час, але при цьому люблять годувати своїх домочадців смачними стравами. Влітку і восени, коли достигають овочі, швидкість заготовки їх на зиму особливо важлива. Проробивши невигадливі маніпуляції, можна отримати смачний маринований болгарський перець.
Перець маринований на зиму з маслом
Інгредієнти для заготовки з болгарського перцю:
- Перець болгарський – 3 кг,
- Вода – 2 склянки,
- Оцет столовий – 0.5 склянки,
- Олія – 1 склянка,
- Сіль – 1 ст. ложка,
- Цукор пісок – 200 г,
- Перець чорний горошком,
- часник,
- Кріп з насінням.
3 кілограми перцю промиваються в холодній воді, очищаються від насіння і нарізають довгими смужками.
У глибоку каструлю наливаються 2 склянки води і доводяться до кипіння.
У киплячу воду насипається 1 столова ложка крупної солі, 200 гр. цукру, наливається 1 стакан рафінованої соняшникової олії і півсклянки столового оцту. Сюди ж можна кинути кілька горошин чорного перцю.
Коли маринад закипить, в нього висипається нарізаний перець і вариться не більше 10 хвилин. Періодично маса перемішується.
Потім готовий перець розкладається в чисті скляні банки, на дно яких кладеться зубчик часнику і парасольку кропу. Закриваються банки металевими кришками і на добу залишаються перевернутими догори дном і вкритими чимось теплим, наприклад, ковдрою.
Такий перець можна використовувати як гарнір до м’ясних страв, класти в салати. Любителі овочів оцінять його по достоїнству.
За рецепт і фото маринованого перцю на зиму дякуємо Марину Олександрівну.
Можливо, наступний рецепт від Світлани Буровий теж знайде своїх шанувальників і припаде до смаку:
Перець болгарський маринований
заготовка на зиму
Складові:
- Перець болгарський м’ясистий – 2 кг. (Можна різнокольоровий)
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Перець чорний запашний – 5 шт.
- Гвоздика – 5 шт.
Для приготування розсолу:
- вода,
- сіль,
- цукор
на 1 л води 5 ст.л. цукру (без верху) + 2 ст.л. солі (без верху).
- Оцет – для додавання перед закручуванням.
Процес приготування:
Перець добре промити, очистити його від насіння і хвостиків.
Нарізати на часточки (як вам подобається).
Банки простерилізувати.
Укласти перчик з приправами в банки. Можна трохи трамбувати його.
Приготуємо розсіл. Доводимо його до кипіння, кип’ятимо хвилин 5.
Заливаємо розсіл в банки з перцем.
Додаємо оцет: на банку 1 л. – 1 ч.л., на банку 0,7 л. – ¾ ч.л., на банку 0,5 л. – 0,5 ч.л.
Закручуємо баночки з перцем закаточним ключем.
такий маринований болгарський перець прикрасить будь-яку страву і будь-який стіл і буде прекрасною закускою.
Смачного!!!