Листковий салат із куркою та ананасами
Листкові салати з курки на святковий стіл завжди виходять красивими, соковитими і дуже смачними. Рецептів їх безліч і на будь-який смак. З ананасами, грибами, чорносливом, огірками, кукурудзою і ще багато-багато різних варіантів.
Інгредієнти
- Копчена/варена грудка – 500 г
- Ананас консервований – 300 г
- Морква відварна – 1 шт.
- Часник – 2 зубці.
- Сир твердий – 100 г
- Яйця варені – 4 шт.
- Майонез – 200 г
- Сіль, перець – за смаком
Рецепт листкового салату з ананасами
Приготування листкових закусок завжди починається з підготовки продуктів і почергового їх викладання в кулінарне кільце. Часто всі шари промащуються тоненькою плівкою майонезу.
Відварені та розділені на білки і жовтки яйця, натираємо на дрібній тертці в різні тарілки.
Тремо на крупній тертці сир.
Терту моркву змішуємо з роздавленим часником.
Дрібним кубиком подрібнюємо кільця ананаса. Відкидаємо на друшляк щоб стік зайвий сік.
З копченої грудки знімаємо шкіру, так само нарізаємо дрібним кубиком.
Збираємо салат
Встановлюємо кільце на тарілку/блюдо.
Нижнім шаром викладаємо і приминаємо лопаткою половину нарізаної курки.
Робимо тонку сіточку з майонезу. Насадок у мене не було, я пропалила в кришці дірочку розпеченою спицею.
Другим шаром приминаємо ананаси, наносимо майонезну сітку.
Викладаємо другу частину грудки, робимо невелику сіточку.
Листкові салати споживають трохи більше майонезу, ніж звичайні, потрібно це насамперед як сполучний елемент, щоб страва не розвалилася під час нарізання.
Далі йде морква з часником і майонезна сітка.
На морквину відвантажуємо тертий сир.
Шар тертих білків.
Від жовтків відкладаємо столову ложку для фінальної прикраси.
У кільце поміщаємо трафарет у вигляді квітки.
Прогалини заповнюємо жовтком.
Для контрасту посипаємо зеленою цибулею і знімаємо трафарет.
У центр насипаємо відкладену ложку, присипаємо паприкою.
Витираємо краї тарілки, прибираємо в холодильник для стабілізації та просочення.
Перед сомою подачею знімаємо кільце і виносимо за святковий стіл.
Листковий салат із куркою та грибами
Інгредієнти
- Картопля – 4 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Морква середня – 2 шт.
- Куряче філе – 300 г
- Печериці мариновані або смажені – 300 г
- Зелена цибуля, кріп, петрушка
- Сіль
Соус
- Майонез, сметана – по 150 г
- Перець чорний, прованські трави – по 1 ч. л. л
- Часник – 2 зубчики за бажанням
Рецепт приготування
Насамперед приготуємо соус. Змішуємо сметану, майонез, перець, сухі трави до однорідності.
Так само варимо в підсоленій воді грудку даємо охолонути, не виймаючи з бульйону. Паралельно в іншій каструлі варимо картоплю, моркву, яйця.
Зварену в мундирі картоплю тремо на крупній, ділимо на дві частини. Першу частину викладаємо в низ кільця, промащуємо соусом.
Другий шар подрібнених маринованих грибів із зеленим. Так само листковий салат можна зібрати зі смаженими з ріпчастою цибулею печерицями.
Третій інгредієнт варена морква, часниковий соус.
Завантажуємо другу частину картоплі, злегка підсолюємо, промащуємо майонезом. Присипаємо рубаною зеленню.
Додаємо подрібнену курку, змащуємо заправкою.
Варені яйця натираємо окремо, спочатку йде білок із соусом.
Завершуємо жовтками прикрашаємо по краях кропом. У середині теж можна що-небудь виконати якщо є ідеї. Відправляємо в холодильник до приходу гостей.
Салат із копченою куркою, сиром та огірками
Склад продуктів та їхню кількість я підбирала сама. У результаті вийшов дуже смачний, свіжий і ситний салатик.
Інгредієнти
- Картопля – 2 шт.
- Копчена грудка – 1 шт. 450 г
- Огірки свіжі – 3 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Кукурудза консервована – 0,5 банки
- Сир твердий – 130 г
- Майонез
Рецепт приготування
Відварену в мундирі картоплю і копчене філе нарізаємо дрібним кубиком.
Натерті на крупній тертці огірки віджимаємо від рідини.
Складання листкового салату
На дно форми викладаємо картоплю. Кожен шар промазуємо тонким шаром майонезу.
Другим шаром завантажуємо курку. Попередньо спробуйте м’ясо на солоність. Якщо потрібно підсоліть.
Третім інгредієнтом розміщуємо огірки. Ось тут можна трохи посолити.
Натираємо варені яйця змащуємо майонезом.
На яйця відвантажуємо кукурудзу, попередньо відкинувши її на друшляк.
Завершуємо складання листкового салату тертим твердим сиром. Трохи приминаємо вилочкою і накриваємо плівкою. Відправляємо для стабілізації та просочення в холодильник на необмежений час.
Безпосередньо перед подачею знімаємо кулінарне кільце, подаємо в охолодженому вигляді на закуску.
Святковий салат із яйцем та горіхами
Інгредієнти
- Куряче філе – 300 г
- Кільця ананаса – 1 банка
- Сир – 130 г
- Волоські горіхи – 100 г
- Яйця – 3 шт.
- Часник – 1-2 зубчики.
- Майонез – 150 г
- Сіль, перець – за смаком
- Зелень, ягоди – для прикрашання
Рецепт приготування
Відварену в підсоленій воді курку нарізаємо дрібним кубиком. Щоб грудка була соковитою після варіння не виймайте її з бульйону до повного охолодження.
Подрібнюємо кільця ананаса, два кружечки залишаємо для прикраси.
Шинкуємо ножем попередньо обсмажені на сухій сковороді горіхи. Особливо дрібнити не варто, у страві вони трохи розм’якнуть і великі шматочки будуть те що треба.
Натираємо яйця окремо, жовтки на дрібній тертці, білки на крупній.
Сир так само тремо на дрібній тертці.
Змішуємо майонез із двома пропущеними через прес зубчиками часнику. За бажанням додайте чорного меленого перцю.
Приступаємо до складання
Встановлюємо кільце на сервірувальну тарілку викладаємо в усю курку притискаємо лопаткою. Промазуємо шаром майонезу, тут його потрібно трохи більше, щоб сухе куряче м’ясо добре просочилося.
Вивантажуємо ананаси майонезом не змащуємо. Одразу накладаємо тертий білок промащуємо часниковим соусом.
Висипаємо горіхи. Щоб листковий салат у розрізі мав гарний вигляд, намагайтеся, щоб кожен шар мав однакову товщину.
На горішки утрамбовуємо шар тертого сиру й останню порцію майонезу. На цьому етапі прикриваємо кільце плівкою, ставимо в холодильник для стабілізації мінімум на 1 годину.
Через годину знімаємо кільце і присипаємо краї тертим жовтком, у середину викладаємо дрібно порубану петрушку, прикрашаємо ананасом, що залишився.
Доповнюємо прикрасу гілочками петрушки та ягодами журавлини.
Листковий салат із курячою грудкою та картоплею
Інгредієнти
- Філе – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Сир твердий – 150 г, або плавлений – 2 сирки
- Яйця – 4 шт.
- Майонез – 100 г
- Сіль, перець – за смаком
Маринад для цибулі
- Сіль – 1 ч. л. ложка
- Цукор – 1 ст. л
- Оцет – 2 ст. л
- Окріп – 200 мл
Рецепт приготування
Маринуємо цибулю. До дрібно порізаної цибулини додаємо сіль, цукор, оцет, заливаємо окропом. Коли вода повністю охолоне він буде готовий.
Нарізаємо відварене філе, розбираємо руками на волокна.
Відварену картоплю тремо на крупній тертці, сир на дрібній.
Розбираємо яйця, натираємо окремо на дрібній тертці.
Викладаємо курку, солимо, перчимо за смаком.
На м’ясо вивантажуємо мариновану цибулю попередньо відкинуту на друшляк. Наносимо майонез.
Відвантажуємо картоплю. Рекомендую спробувати відварити картоплю в мундирі рясно посоливши воду з великим пересолом. Всередину сіль не проникне, але зробить картоплю неймовірно смачною ніби запеченою у вугіллі.
Посипаємо жовтками.
На жовтки відвантажуємо сир.
Завершуємо листкову страву тертим білком і прибираємо в холодильник.
Перед подачею прикрашаємо зеленню, ягодами, фігурно вирізаним огірком або морквою.