Курячі сердечка в сметані з цибулею на сковороді
Простий рецепт приготування курячих сердечок у сметанному соусі з цибулею на сковороді. Страва підходить як для обіду, так і вечері, чудово поєднується з будь-яким гарніром, такими як картопля, рис, макарони. Можна їсти і просто з хлібом, а якщо додати в сковороду сир, то вийде аналог французького жульєну.
Інгредієнти
- Курячі серця – 800 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зубці.
- Сметана 20% – 300 г
- Орегано, хмелі-сунелі – по 1 ч. л. л
- Сіль, перець мелений – за смаком
- Вода – 150 мл.
- Олія для смаження
Рецепт тушкованих сердечок
Зрізаємо з потрушків задню білу частину з трубами, ріжемо вздовж навпіл. Кладемо в миску з водою, промиваємо. Даємо обсохнути природним способом або розкладаємо на паперових рушниках.
Викладаємо в розігріту сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо помішуючи 5 хвилин на максимальному вогні.
Прибираємо сердечка, кладемо порізану чверть кільцями цибулю. Пасеруємо 5-7 хвилин до м’якості.
До обсмаженої цибулі завантажуємо назад курячі потрошки. Додаємо сіль, перець, спеції, роздавлений часник, перемішуємо.
Додаємо сметану, вливаємо 100-150 мл води. Перемішуємо, тушкуємо під кришкою 20 хвилин на середньому вогні.
Пробуємо страву на солоність і подаємо до столу з улюбленим гарніром.
Курячі тельбушки з грибами в сметані
Інгредієнти
- Сердечка – 400 г
- Печериці – 400 г
- Сметана 20% – 300 г
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль, перець – за смаком
- Вода – 150 мл
Приготування з фото
Зрізаємо труби ріжемо вздовж на половинки. Перекладаємо в друшляк, промиваємо під проточною водою, добре робити під душем у ванній.
Викладаємо на паперовий рушник, зверху накриваємо другим, обсушуємо.
Відправляємо на розігріту сковороду з рослинною олією. Кладемо зубчики часнику цілком, обсмажуємо до напівготовності.
Прибираємо часник, додаємо порізані на четвертинки гриби. Солимо, перчимо за смаком.
Тушкуємо, поки не випарується рідина від печериць.
Вливаємо розведену сметану з водою, тушкуємо до загустіння і повної готовності продуктів. Пробуємо соус на солоність.
Подаємо з улюбленим гарніром або окремо як основну страву.
Сердечка в томатному соусі
Інгредієнти
- Куряче серце – 800 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. ложка з гіркою
- Часник – 2 зуб.
- Італійські трави – 2 ч. л
- Крохмаль будь-який – 1 ч. л. л з гіркою
- Сіль, перець чорний
- Вода, зелень
Покроковий рецепт
На розігріту сковороду з олією викладаємо підготовлені курячі сердечка. Обсмажуємо 5-7 хвилин на сильному вогні.
Додаємо подрібнену цибулю, зменшуємо вогонь, тушкуємо до м’якості цибулі.
Кладемо томатну пасту, вливаємо гарячу воду, щоб покрилися тельбушки. Додаємо сіль, спеції, італійські трави, пробуємо соус на солоність.
Тушкуємо під кришкою 20 хв. на середньому вогні.
Розбавляємо крохмаль у невеликій кількості холодної води, вливаємо за 5 хвилин до закінчення тушкування. Доводимо до кипіння і зменшуємо.
Крохмаль не зіпсує смак страви, а тільки поліпшить його.
На завершення видавлюємо часник, ріжемо зелень, знімаємо з плити. Даємо страві настоятися перед подачею під кришкою.
Гуляш із курячих сердечок із картопляним пюре
Інгредієнти
- Серця курки – 1 кг
- Цибулина – 1 шт.
- Крохмаль – 2 ст. л
- Приправа для м’яса – ст. ложка
- Чорний мелений перець – 1 ч. л
- Томатна паста – 1 ст. л з верхом
- Часник – 3 зубці.
- Сіль – за смаком
- Вода – 500 мл
Пюре
- Картопля
- Молоко
- Сіль
Процес приготування
Промиті та обрізані сердечка викладаємо на суху сковороду з антипригарним покриттям. Мало з самого початку не додаємо, випаровуємо вологу.
Рідина пішла вливаємо рослинну олію. Додаємо сіль, різану цибулю, обсмажуємо майже до готовності під кришкою.
Кладемо крохмаль, спеції, томатну пасту, роздавлений часник, добре перемішуємо.
Після того як усе добре перемішали, вливаємо 0,5 літра холодної води.
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, тушкуємо під кришкою 5 хв. і зсуваємо з плити.
Робимо пюре з картоплі, поливаємо гуляшем і подаємо до столу.
Смачний салат «Серцеїдка» із сиром і яйцями
Інгредієнт
- Курячі серця – 600 г
- Перець горошком – 10 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль, вода – для варіння
- Сир – 150 г
- Яйця круто – 4 шт.
Маринована цибуля
- Цибулина – 1 шт.
- Оцет 9% – 1 ст. ложка
- Цукор – 1 ст. л
- Холодна вода – 100 мл
- Сіль, перець, зелень, майонез або сметана – за смаком
Покрокова інструкція
Для початку потрібно відварити курячі сердечка. Зрізаємо зверху все зайве, надрізаємо до середини, гарненько промиваємо всередині.
Відвантажуємо в киплячу воду. Солимо, додаємо горошини перцю та лаврове листя. Доводимо знову до кипіння, варимо на середньому вогні 30 хв. Якщо у вас дозволяє час, залиште їх у бульйоні до повного охолодження.
Маринуємо цибулю
Нарізаємо цибулину чверть кільцями. Вливаємо оцет, кладемо цукор, додаємо воду. Перемішуємо до повного розчинення піску, залишаємо маринуватися на 30 хв.
Тремо на крупній тертці сир, нарізаємо варені яйця.
Ріжемо соломкою остиглі курячі серця.
Усі нарізані інгредієнти перекладаємо в миску для змішування.
Віджимаємо цибулю кладемо в миску разом із петрушкою.
Солимо, перчимо, заправляємо сметаною або домашнім майонезом пробуємо на смак.
Салат із курячих тельбушків на сковороді готовий. Закуска за цим рецептом виходить оригінальною, ніжною і дуже смачною. Подаємо як на святковий стіл, так і в будній день.