Курячий суп із галушками
Готуємо простий і смачний суп із доступних продуктів на курячому бульйоні з галушками або галушками. Багато хто приписує цьому частуванню українське коріння, а хтось навіть і турецьке. У будь-якому випадку це смачна і ситна перша страва, гідна зайняти почесне місце на вашому столі.
Інгредієнти
- Курячі гомілки – 3 шт.
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Вода – 2 літри
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 2-3 зубці. за бажанням
- Сіль, перець, зелень
Тісто
- Борошно – 80 г
- Яйця середні – 2 шт.
- Сіль – 0,5 ч. ложки
Рецепт курячого супу з галушками
Заливаємо курку водою ставимо на плиту.
Після закипання знімаємо піну, додаємо лавровий лист, варимо 30 хвилин до готовності.
Готуємо тісто на галушки
Розмішуємо два яйця до однорідності.
У 2-3 заходи вводимо борошно, сіль, замішуємо однорідне тісто. Воно не має бути ні крутим, ні рідким, консистенція густої сметани.
Готове м’ясо відокремлюємо від кістки, ріжемо середнім кубиком.
Шаткуємо цибулю, тремо моркву, пасеруємо на сковороді до м’якості, відправляємо в курячий бульйон.
Слідом завантажуємо м’ясо.
Подрібнюємо картоплю соломкою або кубиком.
Відправляємо в суп варимо 15 хв.
Формуємо галушки двома чайними ложками, змоченими в холодній воді. Однією беремо, іншою знімаємо.
Візуалізуйте розмір. Не беріть занадто багато тіста, оскільки воно збільшиться у 2-3 рази.
Солимо, перчимо за смаком, пробуємо суп на солоність. Після спливання галушок, варимо 3-5 хвилин. За бажанням видавлюємо 2-3 зубчики часнику.
Наприкінці додаємо свіжий кріп, зсуваємо каструлю з плити. Даємо відпочити і настоятися під кришкою.
Подаємо в будь-яку пору року на обід або вечерю як самостійну страву.
Затируха на курячому бульйоні
Інгредієнти
- Стегна, гомілки – 400 г
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Сіль, зелень
Приготування з фото
Ставимо варитися курку, робимо зажарку з цибулі з морквою.
Поки вариться м’ясо і пасеруються овочі, приготуємо затируху. Для цього знадобиться три тарілки. В одній збиті яйця, в іншій борошно, третя пуста. Занурюємо долоні в яєчну суміш, потім у борошно, потім тремо долоні одна об одну.
Катишки, що утворилися, це і є затируха, міні-кльоцки.
Просіваємо через сито, щоб видалити зайве борошно.
Виймаємо м’ясо з бульйону, розділяємо на шматочки. Відправляємо в каструлю затируху.
Після закипання варимо курячий суп 3-5 хвилин.
Додаємо м’ясо, засмажку, зелень, вимикаємо вогонь. Швидкий і смачний супчик із галушками готовий.
Український суп із галушками
Справжній український супець готується з галушками на свинячому жиру.
Інгредієнти
- Курячі ніжки, стегна – 300 г
- Свиняча грудинка – 150 г
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль, перець горошком
- Вода – 3 літри
Кльоцки
- Сало топлене – 50 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3-4 стіл. л
- Сіль – 1/3 ч. л
Покроковий рецепт
З моменту закипання варимо курку 30-40 хвилин, щоб вона легко відділялася від кісток.
Нарізаємо грудинку соломкою, витоплюємо жир на сковороді.
Зливаємо скільки вийде в миску.
Додаємо до сала цибулю пасеруємо до м’якості.
Зварену курку обробляємо на шматочки. Відправляємо в каструлю порізану кубиком картоплю, доводимо до кипіння.
До цибулі з салом додаємо моркву, пасеруємо ще кілька хвилин.
Картопля закипіла, додаємо сіль, перець горошком, лаврове листя.
Перекладаємо піджарку в курячий суп, пробуємо на солоність.
Готуємо галушки
Додаємо до топленого сала яйце, трохи солі, борошно частинами. Замішуємо тісто, густота вище середньої.
Після того як зварилася картопля, додаємо оброблене м’ясо і формуємо галушки. Беремо по чверті чайної ложки тіста, опускаємо в каструлю.
Після спливання проварюємо 2-3 хвилини і подаємо до столу прикрасивши зеленню.
Суп із куркою та молочними галушками
Інгредієнти
- Куряче м’ясо – 500 г
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля, морква, перець болгарський – по 1 шт.
- Сіль, перець, зелень, часник
- Вода – 4 літри
Тісто на галушки
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове розтоплене – 2 ст. л.
- Молоко – 2 ст. л.
- Борошно – 4 ст. л.
- Щіпка солі
Процес приготування
Цибулю, моркву та болгарський перець обсмажуємо на олії до м’якості та прозорості.
Заздалегідь відварюємо курку, обробляємо на шматки.
Нарізаємо картоплю брусками відправляємо в бульйон варимо до готовності. Паралельно подрібнюємо кріп із часником.
Замішуємо класичні галушки
Холодне яйце збиваємо з дрібкою солі, вливаємо дві столові ложки молока і дві ложки розтопленого вершкового масла.
Вводимо борошно. Щоб вони вийшли повітряними її потрібно просіяти.
Добре вимішуємо тісто, щоб не залишилося грудочок.
До звареної картоплі додаємо пасеровані овочі, куряче м’ясо, зелень, часник, мелений перець, сіль за смаком.
Відразу ж запускаємо в суп галушки. Відокремлюємо чайною ложкою невеликі порції, оскільки у звареному вигляді вони збільшаться втричі.
Для зручності змочуємо ложку в холодній воді.
Через 5-7 хвилин, щойно всі галушки опиняться на поверхні, страва готова. Вимикаємо плиту і даємо настоятися перед вживанням.
Цей смачний і простий суп на курячому бульйоні не тільки вгамує голод, а й додасть енергії на весь день, що залишився. Перед сном їжте акуратніше, а в обід так подвійну порцію.