Рецепти з курки

Курячий суп із галушками

Готуємо простий і смачний суп із доступних продуктів на курячому бульйоні з галушками або галушками. Багато хто приписує цьому частуванню українське коріння, а хтось навіть і турецьке. У будь-якому випадку це смачна і ситна перша страва, гідна зайняти почесне місце на вашому столі.

Інгредієнти

  • Курячі гомілки – 3 шт.
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Вода – 2 літри
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зубці. за бажанням
  • Сіль, перець, зелень

Тісто

  • Борошно – 80 г
  • Яйця середні – 2 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. ложки

Рецепт курячого супу з галушками

Курячий суп із галушками

Заливаємо курку водою ставимо на плиту.

Курячий суп із галушками

Після закипання знімаємо піну, додаємо лавровий лист, варимо 30 хвилин до готовності.

Курячий суп із галушками

Готуємо тісто на галушки

Розмішуємо два яйця до однорідності.

Курячий суп із галушками

Курячий суп із галушками

У 2-3 заходи вводимо борошно, сіль, замішуємо однорідне тісто. Воно не має бути ні крутим, ні рідким, консистенція густої сметани.

Курячий суп із галушками

Готове м’ясо відокремлюємо від кістки, ріжемо середнім кубиком.

Курячий суп із галушками

Курячий суп із галушками

Шаткуємо цибулю, тремо моркву, пасеруємо на сковороді до м’якості, відправляємо в курячий бульйон.

Курячий суп із галушками

Слідом завантажуємо м’ясо.

Курячий суп із галушками

Подрібнюємо картоплю соломкою або кубиком.

Курячий суп із галушками

Відправляємо в суп варимо 15 хв.

Курячий суп із галушками

Формуємо галушки двома чайними ложками, змоченими в холодній воді. Однією беремо, іншою знімаємо.

Візуалізуйте розмір. Не беріть занадто багато тіста, оскільки воно збільшиться у 2-3 рази.

Курячий суп із галушками

Солимо, перчимо за смаком, пробуємо суп на солоність. Після спливання галушок, варимо 3-5 хвилин. За бажанням видавлюємо 2-3 зубчики часнику.

Курячий суп із галушками

Наприкінці додаємо свіжий кріп, зсуваємо каструлю з плити. Даємо відпочити і настоятися під кришкою.

Курячий суп із галушками

Подаємо в будь-яку пору року на обід або вечерю як самостійну страву.

Затируха на курячому бульйоні

Курячий суп із галушками

Інгредієнти

  • Стегна, гомілки – 400 г
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Сіль, зелень

Приготування з фото

Курячий суп із галушками

Курячий суп із галушками

Ставимо варитися курку, робимо зажарку з цибулі з морквою.

Поки вариться м’ясо і пасеруються овочі, приготуємо затируху. Для цього знадобиться три тарілки. В одній збиті яйця, в іншій борошно, третя пуста. Занурюємо долоні в яєчну суміш, потім у борошно, потім тремо долоні одна об одну.

Курячий суп із галушками

Катишки, що утворилися, це і є затируха, міні-кльоцки.

Курячий суп із галушками

Просіваємо через сито, щоб видалити зайве борошно.

Курячий суп із галушками

Виймаємо м’ясо з бульйону, розділяємо на шматочки. Відправляємо в каструлю затируху.

Курячий суп із галушками

Після закипання варимо курячий суп 3-5 хвилин.

Курячий суп із галушками

Додаємо м’ясо, засмажку, зелень, вимикаємо вогонь. Швидкий і смачний супчик із галушками готовий.

Український суп із галушками

Курячий суп із галушками

Справжній український супець готується з галушками на свинячому жиру.

Інгредієнти

  • Курячі ніжки, стегна – 300 г
  • Свиняча грудинка – 150 г
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль, перець горошком
  • Вода – 3 літри

Кльоцки

  • Сало топлене – 50 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3-4 стіл. л
  • Сіль – 1/3 ч. л

Покроковий рецепт

Курячий суп із галушками

З моменту закипання варимо курку 30-40 хвилин, щоб вона легко відділялася від кісток.

Курячий суп із галушками

Курячий суп із галушками

Нарізаємо грудинку соломкою, витоплюємо жир на сковороді.

Курячий суп із галушками

Зливаємо скільки вийде в миску.

Курячий суп із галушками

Додаємо до сала цибулю пасеруємо до м’якості.

Курячий суп із галушками

Зварену курку обробляємо на шматочки. Відправляємо в каструлю порізану кубиком картоплю, доводимо до кипіння.

Курячий суп із галушками

До цибулі з салом додаємо моркву, пасеруємо ще кілька хвилин.

Курячий суп із галушками

Картопля закипіла, додаємо сіль, перець горошком, лаврове листя.

Курячий суп із галушками

Перекладаємо піджарку в курячий суп, пробуємо на солоність.

Курячий суп із галушками

Курячий суп із галушками

Готуємо галушки

Додаємо до топленого сала яйце, трохи солі, борошно частинами. Замішуємо тісто, густота вище середньої.

Курячий суп із галушками

Після того як зварилася картопля, додаємо оброблене м’ясо і формуємо галушки. Беремо по чверті чайної ложки тіста, опускаємо в каструлю.

Курячий суп із галушками

Після спливання проварюємо 2-3 хвилини і подаємо до столу прикрасивши зеленню.

Суп із куркою та молочними галушками

Курячий суп із галушками

Інгредієнти

  • Куряче м’ясо – 500 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля, морква, перець болгарський – по 1 шт.
  • Сіль, перець, зелень, часник
  • Вода – 4 літри

Тісто на галушки

  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове розтоплене – 2 ст. л.
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Щіпка солі

Процес приготування

Курячий суп із галушками

Цибулю, моркву та болгарський перець обсмажуємо на олії до м’якості та прозорості.

Курячий суп із галушками

Курячий суп із галушками

Заздалегідь відварюємо курку, обробляємо на шматки.

Курячий суп із галушками

Нарізаємо картоплю брусками відправляємо в бульйон варимо до готовності. Паралельно подрібнюємо кріп із часником.

Курячий суп із галушками

Курячий суп із галушками

Замішуємо класичні галушки

Холодне яйце збиваємо з дрібкою солі, вливаємо дві столові ложки молока і дві ложки розтопленого вершкового масла.

Курячий суп з галушками

Вводимо борошно. Щоб вони вийшли повітряними її потрібно просіяти.

Курячий суп із галушками

Добре вимішуємо тісто, щоб не залишилося грудочок.

Курячий суп із галушками

До звареної картоплі додаємо пасеровані овочі, куряче м’ясо, зелень, часник, мелений перець, сіль за смаком.

Курячий суп із галушками

Відразу ж запускаємо в суп галушки. Відокремлюємо чайною ложкою невеликі порції, оскільки у звареному вигляді вони збільшаться втричі.

Для зручності змочуємо ложку в холодній воді.

Курячий суп із галушками

Через 5-7 хвилин, щойно всі галушки опиняться на поверхні, страва готова. Вимикаємо плиту і даємо настоятися перед вживанням.

Курячий суп із галушками

Цей смачний і простий суп на курячому бульйоні не тільки вгамує голод, а й додасть енергії на весь день, що залишився. Перед сном їжте акуратніше, а в обід так подвійну порцію.