Мариновані огірки як в магазині

Багато років я консервувала огірки по давно апробованого і заслужив повагу рецептом, але чомусь завжди купувала баночку магазинних корнішонів, коли збиралася варити розсольник або солянку. Магазинні огірочки володіють тією мірою гостроти і пікантності, яка заворожує і збуджує апетит.

Це літо запам’ятається мені тим, що огірки «як в магазині» я навчилася робити, відтепер це буде мій улюблений рецепт.

Мариновані огірки як в магазині

Мариновані огірки як в магазині

Складові:

  • Огірки свіжі засолювальних сортів,
  • Кріп (парасольки з насінням),
  • Лавровий лист,
  • Перець горошком,
  • Ріпчаста цибуля,
  • часник,
  • вода,
  • сіль,
  • цукор,
  • Оцет столовий.

Процес приготування:

Банки для консервування готуються звичайним способом – миються будь-яким засобом, добре споліскують чистою водою.

Бляшані кришки заливаються окропом на кілька хвилин.

У кожну банку кладеться кроповий парасольку, лавровий листочок, кілька горошин запашного перцю, часточка часнику і кілька кілець ріпчастої цибулі, очищеного від лушпиння. Потім в банку щільно укладаються огірочки невеликого розміру, у яких відрізається та частина, якої вони кріпилися до різок.

Банки заливаються окропом і залишаються до охолодження. Можна прикрити їх кришками.

Потім вода з банок зливається, і на кожен літр насипається 1,5 столові ложки без верху солі (тільки не йодованої) і 3 столові ложки цукру. Розсіл доводиться до кипіння і заливається в банки. У кожну літрову банку вливається 3-4 столових ложки столового оцту, банки закриваються кришками за допомогою спеціальної закаточной машинки.

Закриті банки з маринованими огірками перевертаються догори дном, вкриваються ковдрою і залишаються на добу під цією теплою шубою.

Огірочки вийдуть чудовими. Хрусткі, пряні, гостро-солодкі – вони заволодіють серцем кожного, хто їх спробує.

Автор рецепта і фото: Марина Олександрівна.

Можливо, вам сподобається рецепт болгарських огірків:

огірки болгарські Як маринувати огірки по-болгарськи – >>