Багато років я консервувала огірки по давно апробованого і заслужив повагу рецептом, але чомусь завжди купувала баночку магазинних корнішонів, коли збиралася варити розсольник або солянку. Магазинні огірочки володіють тією мірою гостроти і пікантності, яка заворожує і збуджує апетит.
Це літо запам’ятається мені тим, що огірки «як в магазині» я навчилася робити, відтепер це буде мій улюблений рецепт.
Мариновані огірки як в магазині
Складові:
- Огірки свіжі засолювальних сортів,
- Кріп (парасольки з насінням),
- Лавровий лист,
- Перець горошком,
- Ріпчаста цибуля,
- часник,
- вода,
- сіль,
- цукор,
- Оцет столовий.
Процес приготування:
Банки для консервування готуються звичайним способом – миються будь-яким засобом, добре споліскують чистою водою.
Бляшані кришки заливаються окропом на кілька хвилин.
У кожну банку кладеться кроповий парасольку, лавровий листочок, кілька горошин запашного перцю, часточка часнику і кілька кілець ріпчастої цибулі, очищеного від лушпиння. Потім в банку щільно укладаються огірочки невеликого розміру, у яких відрізається та частина, якої вони кріпилися до різок.
Банки заливаються окропом і залишаються до охолодження. Можна прикрити їх кришками.
Потім вода з банок зливається, і на кожен літр насипається 1,5 столові ложки без верху солі (тільки не йодованої) і 3 столові ложки цукру. Розсіл доводиться до кипіння і заливається в банки. У кожну літрову банку вливається 3-4 столових ложки столового оцту, банки закриваються кришками за допомогою спеціальної закаточной машинки.
Закриті банки з маринованими огірками перевертаються догори дном, вкриваються ковдрою і залишаються на добу під цією теплою шубою.
Огірочки вийдуть чудовими. Хрусткі, пряні, гостро-солодкі – вони заволодіють серцем кожного, хто їх спробує.
Автор рецепта і фото: Марина Олександрівна.
Можливо, вам сподобається рецепт болгарських огірків:
Як маринувати огірки по-болгарськи – >>