Смачні солоні огірочки взимку розлітаються миттєво. Застосування їм довго шукати не потрібно можна в салати додавати або просто так ними хрустіти з гарніром. Щоб засолювання вийшла відмінною потрібно вибрати вдалі свіжі огірки і правильно їх закатати.
Цей рецепт гарний тим, що огірки, приготовані за нього, виходять не тільки хрусткими, а й дуже ароматними. Оцтова есенція додається в невеликій кількості. А букет прянощів робить огірочки дуже апетитними. Хтось і зовсім без них обходиться, але це не кращий варіант. Парасольки кропу, перець, коріандр, гірчиця і часничок дарують огіркам чарівний аромат домашньої засолювання, а хрін робить їх хрусткими. Попередньо огірки замочуються для того, щоб до них повернулася свіжість, тому, якщо вони трохи прив’янули, можете потримати їх у воді довше. В ідеалі, звичайно, солити їх потрібно, як тільки купили або зібрали з грядки.
Описаний спосіб засолювання дуже близький до класичного варіанту і перевірений на практиці, так що не доведеться хвилюватися: вийде чи ні. Тому якщо хочете, щоб в будь-який момент можна було приготувати смачні салати з ароматними огірочками або дістати їх в якості закуски, то приступайте до процесу засолювання.
Огірки з насінням гірчиці
Складові:
- На 1,3 кг огірків:
- Парасольки кропу – 50 грам;
- хрін – 1 маленький лист і корінь 7 грам;
- чорний перець – 5 гір .;
- перець духмяний 1-2 гір .;
- насіння гірчиці білої – 2 грами;
- коріандр насіння – 2 грами;
- часник 1-2 шт. (Часточки);
- оцтова кислота (есенція) – на 2 л банку 1 ч. л.
Для заливки марінадной:
- Вода – 2 літри;
- цукор – 35 грам;
- сіль – 50 грам.
Процес приготування:
У чисту банку, оброблену паром, на дно укладають промитий кріп (парасольки і гілочки довжиною не більше 10 см), хрін і часник. Потім добре вимиті огірки, попередньо замочені у воді (холодної) на 1 годину.
Заливають банки окропом і вичікують 15 хвилин. Після чого окріп зливають. У банку насипають насіння коріандру і білої гірчиці, перець духмяний і чорний. Заливають киплячим маринадом, приготованим з солі, води і цукру. Додають оцтову есенцію. І відразу закочують прокип’яченими кришками.
Після чого банки слід перевернути на кришку і залишити на 1 добу. Зберігати мариновані огірки з гірчицею слід в прохолодному місці.
Таким же способом можна зробити як звичайні хрусткі огірочки, так і маленькі корнішони.
Автор рецепта і фото: Скоблікова Анна.
Можливо, вам сподобається рецепт маринованих огірків як в магазині:
Консервовані огірки як в магазині – >>