У список корисних для здоров’я страв млинці, звичайно, не входять. Але коли один тільки їх вигляд змушує забути про харчові принципах і правильне харчування, не варто звинувачувати себе за слабкий характер і відсутність витримки – краще вмочити гарячий млинець в густу сметану і дозволити собі отримати задоволення. А пом’якшити почуття провини допоможе низькокалорійне, дієтичне, багате вітамінами соєве молоко, на якому замішується млинцеве тісто.
Млинці на соєвому молоці
Соєве молоко попередньо виймається з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
- Соєве молоко – 500 мл,
- Цукор – 2 ст. ложки,
- Сіль – щіпка,
- Масло рослинне без запаху,
- Борошно – 250 г,
- Розпушувач – 2 ст. ложки.
500 мл соєвого молока виливаються в широку каструльку.
Насипаються 2 ст. ложки цукрового піску, а якщо хочеться більш рум’яних млинців, то 3-4; потім сіль за смаком, 2 ст. ложки рафінованої соняшникової олії. Інгредієнти старанно перемішуються звичайної ложкою.
250 гр. борошна просіваються через сито і змішуються з 2 ст. ложками розпушувача. Висипаються в рідку основу тесту. І тепер уже міксером або віночком тісто замішується остаточно. Воно повинно вийти однорідне, гладке, без грудочок.
На 30 хвилин тісто залишається на кухонному столі, а потім випікаються млинці на добре розігрітій сковорідці.
Перш ніж налити тісто в сковорідку, її потрібно змастити рослинним маслом. Для цього на вилку наколюється половинка невеликої картоплини, яка злегка занурюється в невелику ємність з маслом.
Млинці не прилипають до сковороди, виходять тонкими, все посипані симпатичними дрібними дірочками. Апетитні, смачні, корисні соєві млинці подаються на стіл гарячими зі сметаною, з будь-яким варенням.
Автор рецепта і фото: Марина А.
Млинці без яєць на молоці
Млинці – це з одного боку дуже просте блюдо, а з іншого дуже примхлива. Напевно у кожної господині був випадок, коли замість рум’яних кружечків виходили грудочки. Часом на пошуки коронного рецепта йде не один рік. Сьогодні хотілося б розповісти вам саме про такий простий рецепт, який стане вашою паличкою-виручалочкою.
Млинці без яєць виходять ажурними, а найголовніше дуже смачними.
Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
Складові:
- молоко – 1 літр,
- пшеничне борошно – 2,5 склянки,
- сода – 1 чайна ложка,
- цукор – 2 столові ложки,
- масло рослинне – 2 столові ложки,
- сіль – щіпка.
Процес приготування:
Підготувати інгредієнти.
Молоко підігріти до температури 70-80 градусів. До кипіння доводити не потрібно, так як при додаванні борошна може вийти клейка маса. Додаємо чайну ложку соди,
перемішуємо і бачимо, як молоко перетворюється в піну і збільшується в об’ємі. Додаємо сіль, цукор, рослинна олія.
Додаємо в млинцеве тісто на молоці просіяне борошно, вимішуємо.
Якщо тісто вийшло густим, потрібно розбавити його молоком.
Випікати млинці на великому вогні до утворення рум’яної скоринки.
Смачні млинці готові! Подавати зі сметаною, варенням, згущеним молоком або медом.
За рецепт і покрокові фото приготування дякуємо Щепелева Вікторію.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!