Думаю, у кожного з нас зберігаються в пам’яті спогади з дитинства про те, як мама пекла що-небудь дуже просте, але таке смачне до чаю. По дому розносився аромат солодкої випічки, потім з духовки виринав деко, а на ньому лежало диво, найсмачніше на світі. І цей смак, і цей запах ми – дорослі діти, проносимо через все життя. Це наше дитинство – прекрасна пора життя. І ось ми теж стаємо батьками. І нашим маленьким сорванцам теж обов’язково потрібно подарувати це прекрасний спогад, яке пахне маминими руками, щоб і вони з любов’ю несли його по життю. Моя мама нам часто пекла сирне печиво, а потім і я стала балувати ним своїх дітей. Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати просте, але надзвичайно смачне сирне печиво «Вушка». Печиво це називають по-різному: «Трикутники», «Поцілунки», «Конвертики», «Лапки». Але ключові моменти рецепта від зміни назви не змінюються. Так не пошкодуйте трохи часу і сил, і тоді у ваших діток теж буде печиво, улюблене з дитинства.
Печиво Вушка з сиру
покроковий рецепт з фото
Складові:
- сир – 250 г,
- розм’якшене вершкове масло або маргарин – 100 г,
- пшеничне борошно 2-2.5 склянки,
- сода чайна – ¼ ч. л. (Потрібно погасити),
- ванілін – 1 г,
- цукор для обвалювання (приблизно ½ склянки).
Масло попередньо дістаньте з холодильника. Воно повинно розм’якшити природним чином, не слід розігрівати його при високій температурі. Розімніть виделкою сир. Можна скористатися блендером або міксером, але все ж краще, якщо шматочки сиру будуть присутні в тесті. Тепер потрібно додати в отриману суміш гашене соду і ще раз добре перемішати. Соду в ложці можна погасити лимонним соком або столовим оцтом.
Потім вводите поступово в вашу суміш просяну пшеничне борошно. Замісити тісто. Сформуйте з нього кулю і помістіть або в пакет, або залиште в посуді і затягніть плівкою. Поставте його в холодильник хвилин на 30.
Розділіть сирне тісто на кілька частин, так з ним буде зручніше працювати.
Кожну частину охолодженого тіста потрібно буде розгортати на робочій поверхні в пласт товщиною близько п’яти міліметрів. Використовуючи звичайний стаканчик або спеціальну круглу формочку з фігурними краями, виріжте з тіста з сиром круглі коржі. Обрізки можна використовувати знову.
Далі насипте цукор в тарілку і обваляйте в ньому коржі з усіх боків.
При цьому кожен раз звертайте корж спочатку в половину.
А потім – в чверть. В результаті чого у вас повинно вийти подобу листкового трикутника.
А тепер приступайте до випічки. На застелений пергаментним папером деко акуратно викладіть «Вушка». З наведеного кількості інгредієнтів в рецепті повинно вийти печива якраз на деко.
Потім поставте деко в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Випікайте сирні трикутники протягом півгодини. Орієнтиром вам повинен служити рум’яний колір випічки. Ну, і, безумовно, ніжний аромат, яким наповниться ваша кухня.
От і все! Незабутнє солодкі ласощі для ваших діточок готово! Поспішайте пригостити їх, і вони попросять вас спекти таке печиво ще багато разів.
До речі, крім цукру для обвалювання печива можна з успіхом використовувати корицю і мелений волоський горіх. А в тісто можна додати цедру, тоді воно буде ще більш ароматним.
Рецепт сирного печива Лапки з бананом
(Автор Світлана Кисловская)
Власне, процес приготування той же, як на фото в першому рецепті.
Різниця лише в тому, що разом з сиром виделкою подрібнюється свіжий банан.
Для приготування вам знадобляться:
Складові:
- сир – 220 грам,
- вершкове масло – 220 грам,
- борошно – 280 грам,
- банан – 1 штука,
- сода – 0.5 чайної ложки,
- цукор для обвалювання печива.
Процес приготування:
Розім’яти сир в однорідну масу, за бажанням його можна підсолити і додати трохи соди, якщо сир кислий. Туди ж розім’яти банан.
Розтерти масло або маргарин, змішати з сиром.
У суміш сиру і маргарину порціями просіяти борошно, перемішуючи кожен раз, можна насипати ванільний цукор, але повірте, печиво і так вийде ароматним від банана. Вимісити еластичне м’яке тісто на сирі.
На робочий стіл насипати борошно, розкачати тісто товщиною 3 – 4 мм.
Тонким стаканом вирізувати кружечки, поверхня кожного посипати цукром, скласти навпіл, цукор виявиться всередині. Зовнішню поверхню половинок знову посипати цукром і скласти в четвертинки, щоб цукор був всередині. Верхню поверхню четвертинок посипати цукром.
Деко вистелити пергаментом, промаслити, укласти сирні печива.
Випікати сирні «лапки» до рум’яно-золотистого кольору.
Смачного!
У коментарях ви можете поділитися своїм варіантом «вушок» або «конвертиків». Або розповісти, чим ви балуєте своїх дітей і який рецепт прийшов до вас з дитинства.
З повагою, Анюта