Домашні млинці – це одне з найулюбленіших і затребуваних страв в будь-якій сім’ї. Млинці можна подати до чаю з варенням або джемом, їх можна нафарширувати яйцями або м’ясом, ікрою або паштетом, зробити з овочевою або фруктовою начинкою, їх можна вживати навіть замість хліба. Але, перш за все, потрібно вміти приготувати безпосередньо самі млинці. Способів приготування дуже багато, так як тісто можна робити на основі різних молочних продуктів: кефірі, кислому молоці, сироватці, так і просто на воді млинці виходять дуже смачними. А сьогодні ми хочемо розповісти, як готуються сільські дріжджові млинці на молоці – рум’яні, пишні, смачні і красиві. «Блинная» тиждень у самому розпалі, тому і готувати їх потрібно за різними рецептами, і один з них перед вами.
Млинці на дріжджах рецепти з фото
Рецепт від Катерини:
Сільські дріжджові млинці на молоці
- борошно – 2 склянки;
- молоко – 0,5 літра;
- масло – 3 ст. лож .;
- яйце – 1 шт .;
- цукор – 2 ст. лож;
- сіль – 0,5 ст. лож;
- тремтіння сухі – 1 ст. лож.
Молоко нагріти до кімнатної температури, влити в глибоку миску.
У половину теплого молоко додати дріжджі, половину норми солі і цукру. Сухих дріжджів знадобиться 1 столова ложка, а якщо ви використовуєте пресовані, то їх потрібно взяти 20 грам. Перемішати.
Невеликими порціями додати в рідину 1,5 склянки борошна. Борошно бажано просіяти.
Перемішати до однорідності.
Поставити в тепле місце на 40-60 хвилин, за цей час тісто підійде, його стане в два рази більше.
Його слід перемішати і додати в нього яйце і всі інгредієнти, які залишилися, крім молока, а це: цукор, сіль, рослинне масло, борошно. Не забуваємо про те, що всі інгредієнти для дріжджових млинців повинні бути кімнатної температури.
Все добре перемішати.
Невеликими порціями вливаємо молоко.
Перемішуємо, накриваємо чистим рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
Через 30 хвилин тісто збільшаться в два рази, його потрібно перемішати. Дати постояти 10 хвилин і можна пекти дріжджові сільські млинці.
Сковороду гарненько нагріти і налити туди трохи рослинного масла.
На гарячу сковороду ложкою викладайте тісто.
Обсмажуємо дріжджові млинці на молоці з обох сторін.
Подавати зі сметаною, підсмаженою цибулею і салом, з смаженими грибами, варенням, медом. У нашій родині ці млинці люблять з борщем і супом.
Смачного!
Рецепт № 2
Історики стверджують, що млинці смажили ще в язичницькі часи, ототожнюючи їх з теплим і ласкавим сонечком. Тому ця випічка і стала згодом головним атрибутом Масляної. Але смачними млинцями можна і потрібно ласувати не тільки у свята.
Якщо ви хочете приготувати мереживні млинці на дріжджах, то перед вами кращий перевірений рецепт цієї випічки! Такі млинці гарні самі по собі і з найрізноманітнішими начинками. Причому, хоч з солодкими у вигляді десерту, хоч з м’ясними, в якості основної страви. Найсмачніше виходять млинці з ікрою, це так би мовити, класика жанру.
Якщо хочете догодити дітлахам, то приготуйте до дріжджовим млинців начинку у вигляді домашньої Нутеллою з горішками, вони від такого десерту приходять в невимовний захват. Щоб зробити більш ситне блюдо, зробіть начинку з м’яса і грибів або з печінки і тушкованою моркви. В общем-то, варіантів багато, але, перш за все, потрібно насмажити гірку апетитних дріжджових млинців на молоці.
Млинці на дріжджах ажурні
Приготуйте всі необхідні інгредієнти, включіть улюблену музику і приступайте до творчого процесу.
Складові:
- цукор – 60 г;
- сіль – 1 ч. л .;
- яйце куряче – 3 шт .;
- дріжджі сухі – 7 г;
- пісне масло – 100 мл;
- борошно – 300 г;
- молоко – 300 мл;
- вода – 200 мл.
Процес приготування:
З’єднайте яйця і цукор, посоліть, ретельно збийте. Зазначена кількість цукру є оптимальним, і смак млинців виходить нейтральним.
Додайте дріжджі (швидкодіючі), масло, молоко і воду, добре розмішайте.
Потім введіть борошно і перемішайте, щоб не залишилося грудок, і маса вийшла однорідною.
Перелийте млинцеве тісто в більш глибоку ємність. Залиште дріжджове тісто в теплому місці, де немає протягів, приблизно на годину. Наприклад, поблизу від батареї, при цьому не відкривайте вікно. Або в теплу духовку (40-50 градусів). Каструлю беріть велику, тому що, коли тісто буде підходити, воно значно збільшиться в об’ємі.
Коли тісто стане в 2 рази більше за обсягом, перемішайте його, щоб вийшов зайве повітря, і поставте підніматися знову. Тісто вже матиме зовсім іншу структуру, стане більш повітряним.
Коли тісто підніметься вдруге, чи не розмішуйте його, тоді млинці вийдуть легкими і мереживними.
Сковорідку розігрійте і змастіть маслом. Зачерпніть тісто зверху ополоником, щоб не пошкодити утворилися бульбашки і вилийте на сковороду, воно повинно рівномірно розтектися.
Коли верх Блінков підсохне,
переверніть і смажте з іншого боку.
Аналогічно підсмажте все млинці.
Готову гірку з млинців подавайте до столу з чаєм, молоком або компотом. До млинців можна також подати сметану, варення, мед або згущене молоко.
Гірка апетитних млинців на столі завжди піднімає настрій, від цих ласощів не відмовляються ні діти, ні дорослі. Не забувайте балувати час від часу свою улюблену сім’ю смачною випічкою!
Поради:
Щоб блюдо вийшло більш ситним і смачним, зробіть начинку для млинців в двох варіантах: м’ясну і солодку. Загортати можна по-різному: мішечком (зав’язуючи при цьому смужкою сиру «косичка»), конвертом або трубочкою.
Прийміть на «озброєння» кілька смачних начинок до млинців.
Грибна начинка: підсмажте подрібнене філе курки з нарізаними печерицями та цибулею, посоліть, в готову начинку додайте тертий сир. Помістіть трохи начинки в центр млинця і зав’яжіть його, як мішечок смужкою сиру «косичка». Перед подачею можна підігріти начинені млинці в духовці.
Печінкова начинка: подрібніть цибулину, натріть моркву, обсмажте на олії, посоліть і приправте. Печінку відваріть або обсмажте, пропустіть через м’ясорубку з овочами і невеликою кількістю вершкового масла. Начинка виходить дуже ніжною і смачною.
Можливо, вам сподобається і цей рецепт:
Як приготувати млинці на кефірі з маком – >>
З повагою, Анюта.