Млинці на соді



Масляна є єдиним святом язичників, який з успіхом прижився в християнстві. Він закінчується спаленням опудала, яке символізує зиму. А весь тиждень в будинках печуть млинці зі всілякими начинками: ікрою, сиром, шоколадною пастою, медом і багатьма іншими. При настанні Масляного тижня деякі господині починають шукати «той самий» рецепт млинців, який доведеться всім домочадцям за смаком. Яких тільки рецептів млинців немає: і заварні, і мереживні, і з різних видів борошна, і дріжджові, і на соді. Дійсно, є над чим замислитися і поміркувати. Давайте приготуємо сьогодні класичні, але від цього не менш смачні, млинці на соді.

Тонкі млинці на соді і молоці

Млинці на соді

Підготуйте наступні продукти за списком:

Складові:

  • молоко – 390 мл;
  • борошно – 250 г;
  • цукор – 1,5 дес. л .;
  • яйце куряче категорії С-0 – 2 шт .;
  • свиняче сало (можете замінити на рослинне або топлене масло) – 40 г;
  • сода – половинка ч. л .;
  • сіль;
  • столовий оцет для гасіння соди.

Процес приготування:

Спочатку потрібно збити яйця з додаванням цукру до посветления маси. Після в суміш необхідно влити молоко, насипати сіль, просіяне борошно і гарненько збити за допомогою міксера або віночка до утворення однорідної консистенції. Соду слід погасити оцтом і влити в тісто.

Блинную сковороду необхідно розігріти на сильному вогні, змастити свинячим салом і починати випікати млинці. Наливайте трохи маси, рівномірно розподіляйте її по поверхні сковороди і по обидва боки засмажувати до рум’яності.

Готові млинці з дірочками викладіть на плоске блюдо і накрийте кришкою, щоб вони не стали ламкими.

Подавайте на стіл зі сметаною, солодким соусом, варенням або будь-який інший начинкою, все залежить від вашого смаку.

Млинці на соді

В принципі, такі млинці з содою гарні навіть як самостійну страву, без начинки. Спробуйте, і, може бути, цей рецепт млинців стане для вас найулюбленішим.