Масляна є єдиним святом язичників, який з успіхом прижився в християнстві. Він закінчується спаленням опудала, яке символізує зиму. А весь тиждень в будинках печуть млинці зі всілякими начинками: ікрою, сиром, шоколадною пастою, медом і багатьма іншими. При настанні Масляного тижня деякі господині починають шукати «той самий» рецепт млинців, який доведеться всім домочадцям за смаком. Яких тільки рецептів млинців немає: і заварні, і мереживні, і з різних видів борошна, і дріжджові, і на соді. Дійсно, є над чим замислитися і поміркувати. Давайте приготуємо сьогодні класичні, але від цього не менш смачні, млинці на соді.
Тонкі млинці на соді і молоці
Підготуйте наступні продукти за списком:
Складові:
- молоко – 390 мл;
- борошно – 250 г;
- цукор – 1,5 дес. л .;
- яйце куряче категорії С-0 – 2 шт .;
- свиняче сало (можете замінити на рослинне або топлене масло) – 40 г;
- сода – половинка ч. л .;
- сіль;
- столовий оцет для гасіння соди.
Процес приготування:
Спочатку потрібно збити яйця з додаванням цукру до посветления маси. Після в суміш необхідно влити молоко, насипати сіль, просіяне борошно і гарненько збити за допомогою міксера або віночка до утворення однорідної консистенції. Соду слід погасити оцтом і влити в тісто.
Блинную сковороду необхідно розігріти на сильному вогні, змастити свинячим салом і починати випікати млинці. Наливайте трохи маси, рівномірно розподіляйте її по поверхні сковороди і по обидва боки засмажувати до рум’яності.
Готові млинці з дірочками викладіть на плоске блюдо і накрийте кришкою, щоб вони не стали ламкими.
Подавайте на стіл зі сметаною, солодким соусом, варенням або будь-який інший начинкою, все залежить від вашого смаку.
В принципі, такі млинці з содою гарні навіть як самостійну страву, без начинки. Спробуйте, і, може бути, цей рецепт млинців стане для вас найулюбленішим.