Грінки з сиром
Снідати грінками люблять все, адже це ситно, смачно і не клопітно. При цьому рецепт класичних грінок можна трохи вдосконалити – не просто вмочити скибочки черствого хліба в яєчний кляр, а змастити одну їх сторону сумішшю сиру, яйця і подрібненого лука. Такі бутерброди – грінки з сиром вийдуть ще більш соковитими, а яскраво виражений смак сиру і цибулі додасть їм особливу пікантність.
У тому, що приготувати цю гарячу закуску дуже просто, ви зможете переконатися, подивившись пропонований фото-рецепт. А способи приготування ви зможете вибрати на свій розсуд. Дуже апетитними виходять грінки з сиром на сковороді, але є більш щадний спосіб. Менш калорійними і не менш смачними вони вийдуть, якщо приготувати їх в духовці або мікрохвильовій печі. Прості і доступні страви теж повинні бути присутніми в повсякденному меню, тому знати, як вони готуються, необхідно. Нехай ваш сімейний сніданок буде ситним, приємним і смачним.
Грінки з сиром на сковороді
покроковий фото рецепт
Складові:
- пшеничний білий хліб або батон 6-7 тонких скибочок,
- твердий сир – 75 грам,
- ріпчаста цибуля – 1 цибулина,
- сире яйце – 1 шт.,
- сіль і чорний мелений перець – на смак,
- рослинне масло – для обсмажування грінок.
Пшеничний хліб або батон можна замінити будь-яким іншим хлібом, наприклад, житнім.
Процес приготування:
Цибулину звільнити від лушпиння та дрібно порубати ножем.
Твердий сир натерти на тертці з дрібними отворами.
З’єднати в невеликій мисочці натертий сир, цибулину, сире яйце і сіль з чорним перцем.
За допомогою вилки вимішати з’єднані інгредієнти в однорідну густу масу.
Рівномірно розподіляючи по поверхні, намазати сирно-цибулевий суміш товстим шаром на тонкі скибочки хліба.
Розігріти в сковороді невелика кількість рослинного масла і, злегка придавивши рукою, викласти в нього бутерброди-грінки начинкою вниз.
Смажити грінки на слабкому вогні до тих пір, поки начинка не зарум’яниться і не стане легко відділятися від дна сковороди. Як тільки це відбудеться, акуратно перевернути бутерброди і довести до золотистого кольору вже іншу їх сторону.
Для того щоб бутерброди-грінки не були такими жирними, викласти їх на паперовий рушник і дати трохи охолонути. Теплими прикрасити грінки свіжою зеленню і подати на стіл.
Дуже зручно брати такі бутерброди з собою в якості перекусу. Якщо їх загорнути у фольгу, то вони ще довго будуть залишатися теплими, а значить, смачно пообідати або поснідати можна буде навіть в дорозі.
Автор рецепта і фото: Світлана Сорока