Іноді хочеться побалувати себе смачною випічкою з ароматним чаєм або кавою, але особливо витрачати час на це бажання немає. Вихід завжди є – можна приготувати пісочне печиво на швидку руку. Для нього знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів, які завжди знайдуться на кухні, і всього 30 хвилин на приготування. За поданим фото рецептом печиво дрібне, «на один укус», тому його виходить багато. Але і з’їдається це просте домашнє печиво досить швидко.
Печиво на швидку руку пісочне
покроковий фото рецепт
Пісочне тісто готується на основі вершкового масла з додаванням майонезу, завдяки саме цим компонентам цукрові кульки виходять розсипчастими і ніжними.
Порада: при використанні майонезу для приготування цієї випічки, печиво виходить найбільш розсипчастим, хоча зі сметаною воно буде не гірше за своїми смаковими якостями.
Складові:
- пшеничне борошно – 350 г,
- цукор – 70 г,
- курячі яйця – 1 шт.,
- вершкове масло – 100 г,
- майонез – 1-2 ст. лож.,
- сіль – невелика щіпка,
- розпушувач – 7 г,
- ванільний екстракт – 1 ч. лож.,
- цукор для обвалювання.
Процес приготування:
З’єднайте яйце, цукор і вершкове масло кімнатної температури. Ретельно перемішайте або збийте міксером, майже до розчинення цукру.
В отриману масу додайте ванільний екстракт (або ванільний цукор), сіль, майонез або жирну сметану. Знову добре перемішайте.
Пшеничне борошно і розпушувач просійте. Додайте в отриману масу і перемішайте.
Замісити м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук. При необхідності можете додати невелику кількість борошна, але не перестарайтеся, тому що її надлишок може зіпсувати тісто і кінцевий результат – печиво вийде твердим і «забитим», а не розсипчастим і повітряним.
Скачайте тісто в кулю і перекладіть в пакет. Помістіть тісто в холодильник на 5 – 10 хвилин, щоб воно «відпочило».
Порада: кількість борошна при приготуванні може варіювати в залежності від її якості, тому цей факт потрібно завжди враховувати і вводити борошно частинами.
У миску насипте цукор (приблизно півсклянки). З тіста скачайте кульки розміром як велика черешня. По черзі обваляйте в цукрі заготовки. Слідкуйте, щоб кульки були покриті цукром з усіх боків.
Перекладіть цукрові кульки на деко, покритий пергаментом. Укладайте їх на деякій відстані один від одного, тому що при випіканні вироби трохи збільшується в об’ємі.
Випікайте швидке печиво в попередньо розігрітій духовці при температурі 170-180 0С, приблизно 15-20 хвилин (час залежить від вашої духовки).
Порада: щоб вироби добре пропеклися і не пригоріли, деко краще встановлювати на середній полиці духової шафи.
Пісочне печиво на швидку руку готове. Зніміть з дека і охолодіть. Подавайте його до чаю, кави або чашці молока (теплого або холодного).
Смачного!
Як приготувати домашнє цукрове печиво розповіла Марина Тофан, рецепт і фото автора.