Якщо ви хочете поліпшити свій настрій і зробити поточний день більш позитивним, то займіться випічкою, та не простий, а шоколадної. Розсипчасте шоколадне печиво з тіста на основі какао і з шматочками шоколаду в ньому не залишить вас байдужими і викличе масу позитивних емоцій, як під час приготування, так і при дегустації.
Шоколадне печиво
При бажанні шоколад можна замінити волоськими або лісовими горіхами, а то і родзинками.
Порада: якщо у вас є час і бажання, то повністю остигле печиво можна однією стороною занурити в розтоплений шоколад і дати тому застигнути.
покроковий рецепт з фото
Складові:
- м’яке вершкове масло – 200 грам,
- свіжі яйця – 2 шт.,
- порошок какао – 2 чайні ложки,
- дрібна сіль – 1 щіпка,
- чорний або молочний шоколад – 50 грам,
- розпушувач для тіста – 1 чайна ложка,
- 120 грам цукру,
- пшеничне борошно – 400-450 грам.
Процес приготування:
Дуже м’яке вершкове масло, сирі яйця, сіль і цукровий пісок з’єднати в глибокій чаші і збити блендером в однорідну масу.
Додати в олійно-яєчну суміш порошок какао і продовжити інтенсивно збивати. Залежно від того наскільки шоколадним ви хочете отримати печиво, кількість какао можна як збільшити, так і зменшити.
Борошно просіяти разом з розпушувачем, а шоколад порубати на дрібні шматочки ножем або натерти на крупній тертці. Додати шоколад і борошно з розпушувачем в тісто і ще раз ретельно все перемішати. Зручно продовжити збивати тісто блендером, а коли воно стане зовсім густим, домесіть вручну.
Готове шоколадне тісто загорнути в поліетиленовий пакет і мінімум на 1 годину поставити в холодильник. При необхідності тісто можна тримати в холоді до 24 годин.
Охолоджене тісто качалкою розкачати в тонкий пласт (товщиною від 5 до 9 мм) і за допомогою спеціальних формочок вирізати різноманітні фігурки.
Деко викласти змазаним олією пергаментним листом і перекласти на нього печиво. Випікати шоколадне печиво при 180 градусах близько 25 хвилин.
Шоколадне печиво виходить дуже ніжним і розсипчастим, а найприємніше його їсти на сніданок, запиваючи теплим молоком або какао.
Автор рецепта і фото: Світлана Сорока