З’ївши чергову баночку домашньої консервації, не поспішайте виливати розсіл від огірків чи помідорів. Можливо, він вам і не знадобиться в якості народного кошти від похмілля, зате з його допомогою ви точно зможете поласувати смачним печивом, яке приготуєте на швидку руку.
Тісто на розсолі виходить пластичним і гладким, працювати з ним одне задоволення, тому не відкладайте справу в довгий ящик і прямо зараз починайте пекти печиво на розсолі, наприклад, з лісовими горіхами, родзинками і курагою.
Печиво на розсолі на швидку руку
Пісочне тісто замішується без яєць і вершкового масла, тому його сміливо можна віднести до пісної випічки.
Складові:
- розсіл від консервованих огірків чи помідорів – 250 мл,
- цукровий пісок – 100 грам (можна і більше),
- рослинне масло без запаху – 125 мл,
- пшеничне борошно – близько 600 грам,
- харчова сода – 0,5 чайної ложки,
- сіль – щіпка,
- ванілін – щіпка,
- лісові горіхи, родзинки і курага – за смаком.
Процес приготування:
Сухофрукти обдати окропом і просушити за допомогою паперового рушника, після чого курагу ще й нарізати акуратними кубиками. Ядра лісових горіхів подрібнити, намагаючись, щоб всі шматочки вийшли різного розміру.
Проціджений огірковий (або інший) розсіл з’єднати з рослинним маслом і цукром. Старанно вимішувати суміш до тих пір, поки весь цукор не розчиниться.
Борошно змішати з сіллю, ваніліном і содою, просіяти і додати в суміш розсолу і масла.
Вмішати горіхи, курагу та ізюм в тісто.
Рухаючись ложкою за годинниковою стрілкою, а потім, допомагаючи собі і руками, замісити досить густе і пружне тісто.
Розкачати його в тонкий пласт і за допомогою спеціальних металевих формочок вирізати фігурні печива – зірочки, півмісяці, кружечки, сердечка і так далі.
Чи не змащуючи деко олією, акуратними рядами викласти на нього швидке печиво з горіхами і сухофруктами. Поставити заповнений деко в розігрітий заздалегідь духову шафу на 20-25 хвилин. Температура при цьому повинна бути близько 200 градусів.
Готове пісне печиво остудити, посипати цукровою пудрою або корицею. Випічку подати на стіл до чаю або загорнути з собою в якості перекусу. Зберігати печиво на розсолі можна близько 3 днів в герметично закривається ємності.
Смачного!
Як приготувати різдвяне печиво з шоколадом, можна дізнатися на сторінках нашого сайту: