Печиво на розсолі



З’ївши чергову баночку домашньої консервації, не поспішайте виливати розсіл від огірків чи помідорів. Можливо, він вам і не знадобиться в якості народного кошти від похмілля, зате з його допомогою ви точно зможете поласувати смачним печивом, яке приготуєте на швидку руку.

Тісто на розсолі виходить пластичним і гладким, працювати з ним одне задоволення, тому не відкладайте справу в довгий ящик і прямо зараз починайте пекти печиво на розсолі, наприклад, з лісовими горіхами, родзинками і курагою.

Печиво на розсолі на швидку руку

Печиво на розсолі

Пісочне тісто замішується без яєць і вершкового масла, тому його сміливо можна віднести до пісної випічки.

Печиво на розсолі рецепт

Складові:

  • розсіл від консервованих огірків чи помідорів – 250 мл,
  • цукровий пісок – 100 грам (можна і більше),
  • рослинне масло без запаху – 125 мл,
  • пшеничне борошно – близько 600 грам,
  • харчова сода – 0,5 чайної ложки,
  • сіль – щіпка,
  • ванілін – щіпка,
  • лісові горіхи, родзинки і курага – за смаком.

Процес приготування:

Сухофрукти обдати окропом і просушити за допомогою паперового рушника, після чого курагу ще й нарізати акуратними кубиками. Ядра лісових горіхів подрібнити, намагаючись, щоб всі шматочки вийшли різного розміру.

Проціджений огірковий (або інший) розсіл з’єднати з рослинним маслом і цукром. Старанно вимішувати суміш до тих пір, поки весь цукор не розчиниться.

Печиво на розсолі з олією

Борошно змішати з сіллю, ваніліном і содою, просіяти і додати в суміш розсолу і масла.

Пісне тісто на розсолі

Вмішати горіхи, курагу та ізюм в тісто.

Печиво на розсолі з курагою

Рухаючись ложкою за годинниковою стрілкою, а потім, допомагаючи собі і руками, замісити досить густе і пружне тісто.

Тісто на розсолі для коржів

Розкачати його в тонкий пласт і за допомогою спеціальних металевих формочок вирізати фігурні печива – зірочки, півмісяці, кружечки, сердечка і так далі.

Тісто на розсолі для печива

Чи не змащуючи деко олією, акуратними рядами викласти на нього швидке печиво з горіхами і сухофруктами. Поставити заповнений деко в розігрітий заздалегідь духову шафу на 20-25 хвилин. Температура при цьому повинна бути близько 200 градусів.

Печиво на розсолі від огірків

Готове пісне печиво остудити, посипати цукровою пудрою або корицею. Випічку подати на стіл до чаю або загорнути з собою в якості перекусу. Зберігати печиво на розсолі можна близько 3 днів в герметично закривається ємності.

Смачного!

Як приготувати різдвяне печиво з шоколадом, можна дізнатися на сторінках нашого сайту:

печиво зірки