Не важливо, в який варіації ви сьогодні спече сирне печиво, важливо те, що воно завжди актуально не тільки серед дітей, дорослі теж люблять поласувати цією ніжною випічкою. Завдяки сиру тісто для печива виходить ніжним і м’яким, а додаткові інгредієнти, наприклад, волоські горіхи, зроблять випічку ще більш ароматною.
сирне печиво
покроковий фото рецепт приготування
Крім горіхів можна до складу тесту додати кунжут, шоколад, як білий, так і чорний, корицю і т.д. Приготувати домашнє печиво з сиром досить легко і швидко, так що для того щоб порадувати своє сімейство ароматної випічкою, вам не буде потрібно багато часу.
Складові:
- Сир (однорідний) – 220 грам;
- Вершкове масло або маргарин (заморожений) – 220 грам;
- Борошно пшеничне – 230 грам;
- Сода харчова – ½ ч. Ложки;
- Волоські горіхи (очищені та подрібнені) 80 – 100 грам;
- Цукровий пісок для посипання.
Процес приготування:
Для приготування печива найкраще використовувати однорідний сир, але якщо вам попався зернистий сирок, то краще за все протріть його через дрібне сито або подрібнити блендером.
Маргарин або масло для тесту не потрібно розтоплювати, натріть його на крупній тертці. Змішайте подрібнений маргарин або масло з сиром.
В окрему миску просійте пшеничну муку і після додайте в неї харчову соду, перемішайте і невеликими порціями додавайте в сирно – масляну масу. Замісити густе тісто, яке не повинно липнути до рук.
Тісто з сиром загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
Охолодженим розкачайте в пласт товщиною близько 1 – 1,5 см.
Коржик рівномірно посипте цукровим піском. Для додання більшого аромату, можна змішати цукор для посипання з меленою корицею.
Скачайте тісто в рулет і наріжте гострим ножем. В результаті у вас повинні вийти невеликі «трояндочки» з сирного тесту.
Заздалегідь включіть її і розігрійте її до 180 градусів.
Деко застеліть пекарської папером (пергаментом). Акуратно розкладіть підготовлену печиво на деко, розкладіть на відстані один від одного, тому що в процесі випічки вироби збільшаться.
Надішліть деко в розігріту духовку на 30 хвилин, +/- 5 хвилин в залежності від потужності вашої духовки.
Тепле печиво подаємо зі склянкою молока або чашкою ароматного чаю.
Смачного!