Будь-яка господиня має «запасний» рецепт. Щоб було готувати дуже просто, але при цьому смачна страва здатне позмагатися з будь-яким кулінарним шедевром. Такий рецепт – справжня знахідка. Рис в горщиках в духовці запечений з куркою, рецепт якого ми пропонуємо вашій увазі, саме таким і є. Обов’язково приготуйте його. Швидко, просто, ситно, смачно, а ще й економно … Переваг маса. Залишилося лише спробувати і оцінити на смак.
Рис в горщиках в духовці з куркою
На підготовку продуктів піде не більше 15 хвилин, а потім, коли за роботу візьметься духовка, можна буде зайнятися будь-якими домашніми справами, або просто відпочити. Страву можна використовувати для повсякденного раціону, а можна подавати на святковий стіл.
Цей а-ля плов в духовці можна приготувати з будь-яким м’ясом, не тільки з курячим філе.
Експериментуйте, додаючи в базовий рецепт нові інгредієнти, наприклад, зелень, сир, вершкове масло, і кожен раз будете отримувати новий, але обов’язково дуже смачний варіант.
рис з куркою в горщиках фото рецепт
Складові:
- філе куряче 300-400 гр .;
- рис – 300 гр .;
- ріпчаста цибуля – 3 штуки;
- велика морквина;
- сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
Овочі очистити і вимити. Цибулю нарізати кільцями чверть.
Моркву натерти на крупній тертці.
Овочі протушкувати на невеликій кількості рослинного масла до м’якості. Зверніть увагу – саме протушкувати, а не обсмажити. Тоді готову страву отримає приємний аромат, а не неприємний запах гару.
Деякі початківці кулінари, прагнучи заощадити час на підготовку або з якихось інших причин, пропускають цей пункт і кладуть цибулю з морквою в сирому вигляді, думаючи, що під час запікання вони дійдуть до необхідної кондиції, але в підсумку блюдо виходить «не тим» . Ось так, дрібна деталь здатна вплинути на одержуваний в результаті результат, так що не лінуйтеся і обов’язково виконайте цей пункт приготування.
Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Вони не повинні бути занадто маленькими, але і великих шматків постарайтеся уникати.
Готуємо горщики. Розкладаємо в них однакова кількість готових овочів.
Зверху засипаємо рис.
Від його сорти також залежить багато чого. Ми використовували довгий і пропарений. У підсумку він вийшов розсипчастим і досить швидко приготувався. Додаємо сіль. Зверху викладаємо філе.
Солимо і перчимо, додаємо воду.
Курку можна посолити додати спеції, коли вона вже буде рівним шаром розкладена на рисі, а можна перемішати з ними попередньо, до викладання в горщик. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте по рису.
Рис з куркою в горщиках готовий. Балуйте своїх рідних корисною їжею. Смачного!
Як приготувати рис з м’ясом в горщиках в духовці для читачів сайту Хороші рецепти розповіла Ірина Усович, рецепт і фото автора.