Печінка в духовці в горщиках

Запечені в духовці страви виходять дуже ніжними на смак, до того ж це майже ідеальний спосіб зберегти більшість поживних речовин в продуктах. Щоб блюдо рівномірно пропеклося, зберігши сік і не Підгірці, продукти загортаються в фольгу або рукав. Горщики – один із способів отримати максимально корисне блюдо, адже висока температура духовки спочатку нагріває глину, а вона злегка знижуючи температуру, передає її овочам і м’ясу. Таким чином, відбувається своєрідні режим томління, який добре позначається і на смакових якостях. Цей рецепт про те, як приготувати печінку в духовці в горщиках одночасно з гарніром. В фото рецепті пропонується використовувати курячу печінку. З таким же успіхом можна зробити порційне блюдо зі свинячої або яловичої печінки.

Печінка в духовці в горщиках з картоплею

Печінка в духовці в горщиках

Незважаючи на те, що горщиками користуються в данину традиціям, коли все готувалося в печі в чавунцях, це ще відмінний спосіб приготувати порційне блюдо на кілька осіб. Подавати можна прямо в них, а потім викласти в тарілку весь вміст одного горщика.

Якщо вам здається, що запечена куряча печінка з картоплею – дуже нудний тандем, додатково можна використовувати моркву, солодкий болгарський перець, кабачок, баклажан і будь-які інші овочі. Також можна урізноманітнити і кількість спецій, додавши до меленого перцю паприку, подрібнений часник, кмин. Не зайвою буде і свіжа зелень, однак любителям зелені більше сподобається додавати цей компонент в уже готову страву в якості прикраси. Ще одним ексклюзивним штришком до страви стане додавання до інгредієнтів порізаного чорносливу або яблука.

Для приготування потрібно:

Складові:

  • 700г курячої печінки;
  • 2 середні цибулини;
  • 10 картоплин;
  • 200 г сметани або вершків (жирної або середньої жирності);
  • 150 г сиру будь-якого сорту;
  • кілька столових ложок рослинного масла;
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком.

Процес приготування:

Фактично, вся попередня підготовка полягає в тому, щоб промити і нарізати інгредієнти. Можна використовувати будь-які зручні форми для нарізки, але частіше за все для лука використовується метод півкілець, картопля нарізається кубиками або соломкою.

Печінка ділиться на шматочки.

Інгредієнти викладаються шарами. Нижній шар – цибуля, потім курячий субпродукт, слідом картопля. Шари чергуються в цій послідовності, поки ємність не буде заповнена. Сіль і перець додаються на кожен шар картоплі. Щоб в процесі випікання своєрідне рагу не підгоріло, в першу чергу на дно наливається трохи столового масла. Змащувати повністю горщики зсередини не потрібно. В заповнену ємність додається по кілька ложок вершків (або сметани) і води, верх посипається тертим сиром. Після чого блюдо можна ставити в теплу духовку.

Гаситься куряча печінка з картоплею в духовці близько 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Куряча печінка в духовці рецепт з фото

Перевірити готовність можна по картоплі, так як саме він готується довше за інших інгредієнтів. Скибочки запеченої картоплі повинні стати м’якими.

Куряча печінка з картоплею

Смачного!